Pjotr en Tyani zijn Belgisch kampioen!

Waar er voor de meesten nog wel spanning was tot het einde, was er in onze club toch al enige spanning weg voor de laatste dag.

Op donderdag had Tyani nog steeds de perfecte score van 7/7. Achtervolgers konden enkel nog op gelijke punten komen maar kwamen steevast achter op scheidingspunten. Tyani was dus zeker van de titel van Belgisch kampioene bij de -14. Uiteindelijk won ze nog 2 keer en haalde ze dus 9/9! Dit is de 2e Belgische titel voor Tyani.

Maar ook op vrijdag viel er wat spanning weg, dit bij de jongens -12. Pjotr en Jiaqi hadden op woensdag elk wat punten afgegeven, maar op donderdag ging alles goed. Met winst op vrijdag (van beide) zou de titel door een van hen twee binnengehaald worden. Zo gezegd zo gedaan, vrijdag 2x winst om zaterdag het onderlinge duel te hebben van Pjotr - Jiaqi. In deze partij werd er niet echt gestreden maar werd snel een vredesovereenkomst getekend. Zo werd Pjotr met 7.5/9 voor de 2e keer Belgisch kampioen na zijn titel van 2 jaar geleden bij de -10. Dit jaar won hij zowel het Oost-Vlaams, het Vlaams als het Belgisch kampioenschap in zijn leeftijdscategorie! Jiaqi werd met 7/9, net als vorig jaar, 3e bij de -12.

Naast de bekers waren er ook nog wel wat extra prijsjes te winnen verder in het klassement.

  • Killian werd bij de -10 mooi 5e met 6.5/9 en bevestigt na zijn mooi VJK.
  • Léon werd 12e met 6/9 en Wolf 16e met 5.5/9 in de -14, mooie resultaten maar toch hebben ze elk wel het gevoel ergens punten te hebben weggesmeten.
  • Parcival werd na 2 verliespartijen op het einde toch nog 8e bij de -16 met 5.5/9. Maar er zijn nog wel kansen in de toekomst om hoger te eindigen.
  • Robbert werd 5e in de -18 met 6.5/9 en blikt terecht erg tevreden terug op dit kampioenschap.

Maar er waren ook heel wat kinderen die geen prijsje behaalden maar toch weer heel wat gegroeid zijn het afgelopen jaar en sommigen zag je zelfs tijdens het tornooi groeien als schaker en persoon!

Deze resultaten waren niet mogelijk geweest zonder al onze analisten die de kinderen heel veel hebben bijgeleerd. Bedankt * 46 hiervoor! Daarnaast ook een dikke merci aan alle kookouders en steunende familieleden. Met zijn allen hebben we er opnieuw een topweek van gemaakt!

De volledige uitslagen van alle reeksen kan je op de tornooisite vinden.

In het blitztornooi op donderdag wist Wolf ook nog de prijs van beste -1600 te winnen met 7/11, Léon had enkele scheidingspunten te kort maar scoorde ook 7/11 en had dus ook erg sterk gespeeld.

De sterkste prestaties in het doorgeefschaak kwamen van de duo's Alexander & Jiaqi, Parcival & Leon, Eleen & Tyani en Wolf & Pjotr. Zij wisten allen een mooie 7/11 te scoren.

Categorie

Jeugd

Reacties

Van harte gefeliciteerd bij deze knappe prestatie...

Happy to see that my photos could be used for the news.
many thanks for the club to organize the week in Blankbergen.
William (papa van jiaqi)