Pjotr, Tyani en Parcival Vlaams kampioen!

De afgelopen weekends was Mechelen voor de zoveelste keer het strijdtoneel van de Vlaamse kampioenschappen.
25 LSV-Chesspiranters gaven het beste van zichzelf.

De -8 en -10 speelden enkel op zondag, 7 ronden, 1 dag alles tonen wat je kan.
Bij de -8 waren Maarin, Paul, Max en Tigo van de partij. Na 3 ronden stonden Maarin, Paul en Tigo op 2/3 en Max had al 1/3. Ze wilden allemaal nog meer en in ronde 4 haalden we 4/4. Met zo'n mooie scores wordt de tegenstand natuurlijk wat lastiger. Het eindresultaat was een mooie 2.5/7 voor Max op zijn eerste VJK, Maarin haalde 3.5/7 maar de laatste partij was er vermoedelijk teveel aan, beide hadden ze op nog meer gehoopt maar dit is toch ook al mooi.
Tigo haalde een fantastische 4/7 (hij startte dit schooljaar nog maar met schaken). Voor Paul was het al zijn 2e VJK, na 2/7 in 2018 haalt hij nu 4.5/7 in 2019 en volgend jaar spelen zowel Paul als Tigo nog steeds in de -8.

In de -10 waren onze strijders normaliter Stan, Killian, Yumi en Ruben. Stan was echter ziek, Tuur stond op de lijst van vervangers en werd opgetrommeld om te spelen. Zo'n VJK is echter geen lachertje want de sterkste spelers van Vlaanderen zijn hier, Tuur gaf de moed niet op, haalde 2/7 en deed heel wat belangrijke ervaring op. Yumi speelde als eerste match een erg spannende partij van 55 min tegen Lotus die ze verloor, bijgevolg kon de gemaakte tijdsachterstand bij de start nog niet ingehaald worden. Daarna een remise tegen Ruben en 2 volle punten op rij, met 3.5/6 ging ze de laatste ronde in met nog kansen op de meisjestitel, maar dan moest er gewonnen worden en moest een andere uitslag ook meezitten, dat winnen lukte helaas niet, maar 3.5/7 is nog steeds mooi. Ruben speelde in Brugge al een erg mooi tornooi en herhaalde een deel van zijn kunsten opnieuw om met een mooie 4/7 te eindigen. Killian verloor in ronde 2 van Kaito, maar daarna was hij onstopbaar tot de laatste ronde, dan zat hij op bord 1 tegen Maxim die met een halfje zijn eerste Vlaamse titel kon binnenhalen. De partij werd helemaal gespeeld maar eindigde toch in remise, 5.5/7 gaf hem recht op een 4e plaats waar hij trots op kan zijn.

Bij de -12 had Jiaqi 2.5/3 na de eerste dag, het halve puntje had hij wel een beetje cadeau gekregen na een mindere partij. Pjotr eindigde de eerste dag met 3/3 maar de partijen durfden in tijdnood wel schommelen qua evaluatie. Toch werden Jiaqi en Pjotr tegen elkaar gepaard in ronde 4. Jiaqi was ziek, de paringen werden opnieuw gemaakt. Pjotr bleef als enige LSV-Chesspiranter over in deze reeks. In ronde 5 werd tegen Jacob in een remisestelling te hard geduwd en geprobeerd tot hij verloor, zo was hij op achtervolgen aangewezen. Ronde 6 tegen Senne lukte dan weer wel, de laatste dag ging alles ook prima en haalde hij alle punten binnen. 8/9 en gelukkig had Jacob onderweg te veel halfjes gemorst, zo wordt Pjotr nu niet alleen Oost-Vlaams maar ook Vlaams kampioen!

In de -14 startte Tyani foutloos op dag 1, op dag 2 moest ze echter haar meerdere erkennen in Adriaan met 4.5/6 stond ze nog steeds gedeeld 2e. De laatste dag startte ze met winst en na de 8e match werd ze heel zenuwachtig omdat ze de resultaten van de andere meisjes wou weten, de meisjestitel was al binnen met 6/8! Léon startte met twee remises op dag 1 waaronder ook een tegen de elofavoriet van de reeks, dag 2 was minder goed met 1.5/3 om te eindigen met een prima laatste dag van 2.5/3, 6/9 als eindscore en 7e op het VJK.
Wolf had een vrij gelijkaardig parcours in punten, verlies tegen Tyani in ronde 2, dus 2/3 op dag 1, 2/3 op dag 2 en de laatste dag nog 1.5/3 om met 5.5/9 8e te worden op het VJK. Lasse speelde met ups en downs, op eenzelfde dag kon je zowel pareltjes van partijen zien als kon hij zichzelf beklagen om een of andere zet, 4/9 was het eindresultaat.

In de -16 was het deelnemersveld vrij klein met 22 deelnemers. Pieter kwam rustig op gang met 1/3 de eerste 2 dagen met gemiste kansen in mooie partijen, de laatste dag deed hij er nog 2 punten bij om te eindigen op 4/9. Dezelfde score, maar een andere weg ernaartoe had Arthur. Ronde 2 ging in een hectische tijdnoodfase met wisselende kansen verloren, maar in ronde 3 werd dan weer een halfje gered, na dag 2 stond er een mooie 4/6 naast zijn naam te pronken, maar de laatste dag lukte het niet meer dus 4/9 was de eindscore. Parcival startte ook met een perfecte 3/3, remise in ronde 4 tegen Berwout en dan plots was er Bernd in ronde 5 en verloor Parcival zijn eerste (en later gezien ook enige) match van het tornooi. Hij herpakte zich met 3.5/4 in de laatste ronden. Met 7/9 was de 2e plaats een zekerheid, dan hoorden we echter dat Lev niet de volle buit binnenhaalde. 7/9 en Vlaams kampioen aangezien hij het onderlinge duel won.

In de -20/-18 was het voor Alexie vechten voor punten, 2.5/9 was het vrij logische resultaat. Xander zijn beste overwinning was tegen William in ronde 3, voor de rest ook vrij normale resultaten met een 3/9 tot gevolg. Lias kon in de laatste 2 ronden nog wat extra en scoorde 4.5/9. William was niet echt gelukkig met zijn 0.5/3 op dag 1, weliswaar was hij het jaar ervoor met 6.5/9 kampioen geworden, er was dus nog niets met zekerheid verloren. Op dag 2 werd 2/3 gescoord aangezien Robbert sterker speelde in hun match, de laatste dag werd de beste met 2.5/3 en 5/9 als eindresultaat. Robbert was van ronde 3 niet zo echt tevreden, maar op dag 2 en 3 waren de resultaten zeker goed, ook 5/9 en een 9e plaats. Dries liet op de 2e dag wat punten liggen met zijn 1/3, maar dat werd daarna weer rechtgezet zodat hij met 5.5/9  op een 6e plaats eindigt.

Alle resultaten

Categorie

Jeugd