Ploeg 2 dendert voort

Nu er ondertussen 2 nieuwe wereldkampioenen bekend zijn, Magnus Carlsen en Max Verstappen, mag ploeg 2 zich stilaan bij dat rijtje aansluiten.

Vorige zondag mochten Timothy, Ferry, Robbert en William naar Brussel om het op te nemen tegen Pantin 4. Een mooi en ruim lokaal in het gebouw van de VUB, alleen zeer koud en een sombere bar.

De eerste 2 borden werden bezet door de jonge garde, bord 3 en 4 door de net iets minder jonge garde.

Op bord 3 speelde onze voorzitter zijn eerste ronde van het interclubseizoen. Hij moest er duidelijk nog wat inkomen, en kwam slecht uit de opening. Zijn koning moest in het midden blijven staan door een sterke witte loper. Zijn verkrampte stelling zorgde voor een stukverlies, en dan was het meteen boeken toe. Een snelle 1-0 achterstand.

Op bord 2 rokeerde Robbert snel en kreeg een koningsaanval tegen. Zonder veel schrik pareerde hij deze zeer deskundig en toen was het zijn tijd om aan te vallen. Zijn stukken kwamen rustig in de stelling, en dus speelde zijn tegenstander alles of niets. Het werd het niets, en Robbert maakte het af met een leuk torenoffer, 1-1.

Ondertussen zag het er vrij somber uit, aangezien we op de 2 uiterste borden nog ver van een winst zaten.

William kwam op bord 1 goed uit de opening en ging naar een zeer voordelig eindspel. Hij koos voor een stelling met een pion minder met veel compensatie, wat hem een toreneindspel met een pion meer gaf. Na spoken te zien ruilde hij slecht torens en ging naar een eindspel met uiteindelijk elk een pion en een dame. William toonde hier dat hij duidelijk beter was dan zijn tegenstander en sleepte het punt toch binnen: 1-2.

Op bord 4 kwam de tegenstander van Ferry te laat, waardoor hij maar met de helft van zijn oorspronkelijke tijd mocht spelen. Een gelijk opgaande partij ging naar een eindspel met elk 2 paarden en wat pionnen. Onze Hongaarse meester maakte gebruik van zijn eigen vrijpion en de zwakke pion van de tegenstander, en kon zo afwikkelen naar een gewonnen pionnen eindspel en trok de overwinning over de streep.

1-3 gewonnen, een uitslag die het minder spannend doet lijken dan het was tegen een toch wel beduidend zwakker team (gemiddeld hadden we op elk bord 200 elo meer).

Wegens uitstel van de 4e ronde gaan we dus met een perfect rapport de winterstop in, gedeeld eerste met Geraardsbergen.

Categorie

IC