Ploeg 2 en 7 bijten in het zand

Afgelopen zondag trokken ploeg 2 en ploeg 7 naar Oostende.
Ploeg 2 mocht voor het eerst Joris en Alexander verwelkomen. Maxim trad voor het eerst aan in ploeg 7. Beide ploegen waren dus wel best sterk opgesteld.
Anderzijds waren de ploegen van de tegenstanders ook niet de minste. KOSK 2 stond 2e in de tussenstand, KOSK 4 zelfs eerste...

KOSK 2 had in de afgelopen rondes thuis altijd exact dezelfde best sterke opstelling gekend. Nu ontbrak hun kopman dus moesten ze wat opschuiven, dat kan alleen maar positief zijn om te zien voor aanvang van de match. KOSK 4 kwam met gemiddeld 1600 voor de dag wat belachelijk sterk is in 5e klasse, nuja om kampioen te spelen is dat wel handig.

Ikzelf dook als eerste in de denktank. Openingen, het lijkt toch allemaal zo hard op elkaar, na een halfuur ging ik toch wel eens moeten kiezen wat ik wou spelen. Uiteindelijk viel de opening best mee en had ik een pion, in ruil stond mijn koning wel erg open. Bij Alexander naast mij was er ook iets met een open koning op f7, pionnetje ernaast op g7, maar de f-pion was spoorloos. Dat ging dus eerst even goed opletten worden. Wolf zat aan mijn andere kant en had een best rustige opbouw van de partij. Ook bij Joris was het thema koningsaanval, de tegenstander had materiaal geinvesteerd, maar het leek toch niet genoeg zo op het eerste zicht. In Diana haar partij verdwenen er best snel stukken van het bord, het was de vraag wie zijn 2 torens + loper het best kon gebruiken. Wouter zijn partij kon ik niet echt volgen..
Mijn tegenstander sloeg een pion, die ik net had verdedigd door een dubbele aanval, stukwinst en 1-0 was binnen. Bij Wolf en Alexander leek alles (om van ver eens te kijken) best oke, bij Diana toch al iets lastiger maar mogelijks nog houdbaar. en bij Joris was er plots een kwaliteit achterstand. Joris geraakte toch tot een remise omdat de tegenstander bang was van de paard+dame-combinatie. Wolf had helaas verloren omwille van, u raadt het al, een onveilige koning. Diana's tegenstander speelde het eindspel ook tot winst. Alexander overzag een trucje en verloor zo een stuk. Wouter was nog aan het strijden met ongelijke lopers, maar het waren intussen al 2 pionnen en er stond nog een pion op de foute kleur. We verloren met 1,5-4,5 en zouden toch beter snel nog wat extra punten verzilveren.

Lias was als eerste van ploeg 7 klaar met een remise. Stan en Jack verloren na een lange strijd. Maxim bleef het langste spelen, de koning van de tegenstander maakte bijna een oversteek over het gehele bord om dan met de koning op d6 mat te worden gezet na Td7, toch ook niet zo alledaags.
Net niet gewonnen maar wel een stevige strijd geleverd.

Hopelijk hebben we genoeg zand gegeten en hoeven we dat komende week niet meer te doen.

 

Categorie

IC