Ploeg 2 heeft start niet gemist

Een nieuwe seizoensstart, een propere lei en vooral veel onduidelijkheid over wie er in welke ploegen zal spelen.
Onze tegenstander was Wachtebeke 2, vorig jaar gedegradeerd uit 2e klasse, onze ploeg was dan weer vorig jaar gepromoveerd uit 4e klasse. Bij aankomst leek het wel een interessante match te worden. Op bord 1 hadden ze een hoopje elo meer maar op de andere borden voorspelden de elo's heel spannende matchen.

In elke partij zat er wel iemand met tijdsdruk van ongeveer een kwartiertje tegen een half uur. Diana, Pjotr en Léon hadden wat minder tijd. Wolf, Annelies en Maxim hadden er wat meer. Soms geeft dat een indicatie van wie er beter staat maar soms ook helemaal niet.

Diana had de hoge elo's tegen op het eerste bord, ze weerde zich zo lang als ze kon maar verloor tegen de FM. Wolf leek nooit in echte problemen te komen en won zijn partij. Pjotr stelde met minder tijd en nog veel stukken op het bord remise voor die werd aangenomen (gezien de stelling die toen op bord 6 stond). Léon wist ook mooi te winnen. Maxim had eerst een betere stelling, dan een veel mindere, maar de tijd was in zijn voordeel en zijn tegenstander baalde zwaar na een misstap, Maxim speelde het secuur uit tot winst.
Ikzelf was het langste bezig en gelukkig was de ploegwinst al binnen, mijn tegenstander ging naar het eindspel maar dat was voordelig voor mij en daarna was het aan mij om zonder misstappen af te werken.

4,5-1,5 een mooie start voor onze 2e ploeg, het is zelfs voor het eerst dat we met de 2e ploeg van onze club in 3e klasse spelen. Hopelijk kunnen we het seizoen zo verderzetten als het begon!

Categorie

IC