Ploeg 3 neemt een valse start

Ons handhaven in deze reeks met zowat het laagste gemiddelde elo wordt een moeilijke klus. Tegen Wachtebeke 3 bleken we nog onvoldoende ingespeeld.

Steven speelde zeer degelijk op bord 1 en kwam zelfs een pion voor maar dat ging wat ten koste van het initiatief. Na een lange strijd van bijna 5 uur leek het een verdiende remise te gaan worden maar uiteindelijk was de promotie toch niet te voorkomen.

Nicolas hield lang gelijke tred maar toen hij een loper voor 2 pionnen achterkwam leek zijn lot bezegeld. De tegenstander liet zijn loper echter door 2 schaakjes verloren gaan en Nicolas speelde het pionnenoverwicht uit tot winst.

Nico had een sterke jeugdspeler tegen en leek nog niet ingespeeld na een lange zomerrust. Zijn stukken geraakten niet ontwikkeld. Maar hij komt zeker snel terug in betere vorm.

Bernard stond na 30 zetten volledig gelijk (zegt de computeranalyse) maar zijn paard aan de kant was een schand en met het openen van de stelling schoot hij zichzelf in de voet en liep het snel verkeerd.

Geen paniek: het seizoen is nog lang.

Bernard

 

Vraagje: iemand geïnteresseerd in mooie postzegels van wereldkampioenen schaken? Staunton/Alekhine/Capablanca/Tal/Steinitz…

Gratis! En voor niets gaat normaal alleen de zon op.

 

Categorie

Algemeen