Ploeg 1 weer van start

Na de promotie naar tweede na het einde van het vorig seizoen, zit er weer een zwaar jaar aan te komen. Ploeg 1 zit in een zeer spannende reeks, waar het moeilijk is om een favoriet voor zowel promotie als degradatie aan te duiden. Het doel is het behoud, maar uw verslaggever van dienst denkt dat er wel meer in zit.

In de eerste ronde mochten we op bezoek bij de KGSRL, voor een aantal spelers een halve thuismatch. Hier leest u wat we gedaan hebben, in bordvolgorde:

Parcival kwam met zwart goed uit de opening, maar stond de hele partij gelijk. Hij kwam uiteindelijk in een (op het eerste zicht) gelijk eindspel, maar stond wel wat passiever. In tijdnood gingen wat pionnen verloren en toen ook de partij, jammer.

Op 2 kwam Dries even terug uit schaakpensioen om ons te helpen. In een gelijk opgaande partij met wisselende kansen offerden beide spelers om de beurt wat materiaal. Zijn tegenstander offerde uiteindelijk een toren om een eeuwig schaak te krijgen, remise dus.

Op bord 3 zat Tyani, ze stond met zwart al na 5 zetten een heel klein beetje beter. Ze bleef goed spelen en pareerde de aanvallen van haar tegenstander vakkundig. Op het einde blunderde haar tegenstander een stuk met een niet al te moeilijke combinatie. Ze sloeg het remiseaanbod wijselijk af en nam het cadeau graag aan, een mooie winst!

William kwam goed uit de opening, maar was wat ziekjes en vooral uit vorm. Hij miste veel in de partij, wat normaal niet mag gebeuren. Het was zelfs zo erg dat hij afwikkelde naar een eindspel, om dan pas te herinneren dat hij een pion achterstond. Normaal zit er meer in, maar hoe William zondag speelde was een verlies een logisch resultaat.

Kapitein Ward kreeg net na de opening een halve koningsaanval tegen, maar daarvoor moest zijn tegenstander wel wat positionele toegevingen doen. Ward verdedigde goed waarna hij een heel goeie stelling kreeg, en deze ook kon afmaken. In de analyse achteraf bleek dat hij eigenlijk de hele tijd beter stond, omdat de aanval van zijn tegenstander weinig kansen had op slagen.

Joris kwam als laatste van de ploeg toe, maar was ook het eerste klaar. Hij gaf een pion weg in de opening, maar kreeg daarvoor veel activiteit en zwakke aanvalsdoelen bij de tegenstander. Na wat druk zetten wint hij zijn pion terug, maar na veel stukken ruilen eindigde de partij in een bloedeloze remise.

Op bord 7 was Lennart blij dat het schaakseizoen terug gestart is. Het leek me lang gelijk op zijn bord, maar ik heb helaas niet gezien waar het is misgelopen. Verloren dus, een jammer begin van zijn seizoen.

Ons achtste bord was Robbert, hij had weinig moeite met zijn tegenstander. Hij leek me vanuit de opening al zijn tegenstander weg te spelen, en kon zo mooi en snel het punt naar zich toe trekken.

4-4 dus, geen slecht resultaat om het seizoen te openen. Er zat zeker meer in, maar als opwarmer van het seizoen is dit toch een mooi punt. Volgende keer ontvangen we thuis Mechelen, een sterke jeugdploeg.

William

Categorie

IC