Ploeg 2 zorgt voor spanning

Zondag mocht LSV-Chesspirant 2 aantreden in de nationale interclub. We speelden deze keer met een opstelling van 2 jongens en 2 meisjes. William zat op 1 en Robbert, die nota bene dezelfde ochtend nog terug was teruggekomen van wintersport, zat op 2. Diana zat op bord 3, Annelies vervolledigde de ploeg op 4. We speelden tegen Aalst 1, de ploeg die 3e stond, terwijl wij gedeeld eerste stonden met Geraardsbergen.

William temde vakkundig de draak van zijn tegenstander. Hij won snel een pion en met actieve stukken verschalkte hij wat later de zwarte koning. 1-0 voor, een mooie start.

Annelies was enkele minuten later ook klaar. Ze speelde onnauwkeurig in de opening en liep al snel achter de feiten aan. Een stukoffer dat ze niet kon aanvaarden zorgde voor een pion achterstand, en dat kwam ze niet meer te boven. Resultaat: 1-1 en een ontevreden Annelies.

De 2 andere partijen duurden wat langer. Robbert, die net niet op skilatten de zaal binnen kwam, speelde een interessante partij. Hij kreeg een pion, maar moest daarvoor een koningsaanval toelaten. In tijdnood de moeilijkste zetten van de partij vinden is zeer lastig. Net toen hij zet 40 en het extra half uur had bereikt, vond zijn tegenstander net een doorbraak. 1-2 en het wordt opeens hopen op een gelijkspel.

Diana speelde het langst. Ze kwam goed uit de opening, met actieve stukken. Na het ruilen van de zware stukken kwam ze in een eindspel met een pionnetje meer waar ze een loper had tegen een paard. Diana probeerde nog lang, maar moest tevreden zijn met een remise.

1,5-2,5 verloren, een domper voor ploeg 2. Gelukkig verloor concurrent Geraardsbergen met 4-0 forfait.

Het is immens spannend aan de top, met slechts 1 bordpunt tussen plaats 1 en 3. Volgende week is de topper tegen Geraardsbergen, de match voor (wellicht) de titel.

William

Categorie

IC