Ploeg 5 sleept met (veel) moeite een winst uit de brand!

We speelden op onze eerste dag thuis, in Lokeren. Voor de verduidelijking we betekent: Pieter-Jan, Nicolas, Killian, Adriaan en Stef. In die volgorde zaten we ook aan het bord. Nou ja eigenlijk Stef niet, die zat aan de bar.

Als eerste was Nicolas klaar, nou je kan beter met het slechte nieuws beginnen toch? Dus... hij was verloren, maar hij had wel een ongelooflijk sterke partij gehad en een zware tegenstander. Het was helaas wel meteen een domper voor ons ploegje: 0-1 voor de Nederlanders uit Gent. (Hoe dat kan, vraag het niet aan mij)

De rest van ons zat vorig jaar samen in een ploegje dat is gepromoveerd. Als eerste van de drie musketiers was Adriaan klaar. Hij speelde heel sterk en dwong zijn tegenstanders uiteindelijk zowel op de klok als aan het bord op de knieën. Dit betekende meteen een comeback, maar bij de anderen zag het er niet zo heel goed uit..  :1-1 Net als in Anderlecht-Brugge diezelfde avond.

Hierna was Killian aan de beurt. Hij moest de hele partij vechten voor remise, maar kreeg die uiteindelijk wel. Het feit dat hij tegen een 1700+ speelde betekent dat je hem niet mag onderschatten.

Hetzelfde geldt voor Pieter-Jan, hij had heel lang een passieve stelling op bord 1 maar gebruikte de leus "verdediging is de beste aanval". En hoe! Hij won op een elegante manier op het eerste bord in 4de divisie, van een binnenkomer spreken. Maar goed, hiermee werd de eindstand uitgetekend: 2.5-1.5 

Een moeilijke winst dus maar we hebben wel een fijne en goeie start gehad. De volgende keer moeten we naar Oudenaarde, ik zie jullie daar!

 

Categorie

Algemeen