Simultaan Clubkampioen

Zoals elk jaar gaat het nieuwe schaak seizoen traditioneel van start met een simultaan van de clubkampioen van het vorige seizoen. In feite laten we zo de club kampioen spitsroeden lopen als kleine vergelding voor de afstraffing die de club leden vorig seizoen van de kampioen mochten ontvangen. :) Dit jaar viel de eer te buurt aan Kurt Van Wiele, die mijn koning vorig seizoen zowaar drie keer op de vlucht deed slaan. Het moment dus voor mij om toch een klein beetje wraak te kunnen nemen.

a

Kurt moest het op dinsdag avond 5 september opnemen tegen 13 gemotiveerde tegenstanders. Ondanks de tropische temperaturen buiten was het binnen in het Blauw kot gelukkig best aangenaam qua temperatuur. Toch belette ons dit niet om Kurt stevig te laten zweten.

En we zijn vertrokken

Uw reporter kreeg om 22u naar goede gewoonte terug bezoek van Klaas vaak. De koffie leek niet te werken, met een aantal doelloze zetten tot gevolg. Ik troost me met de gedachte dat ze Kurt misschien ook wat in slaap wiegden. Gelukkig snelde barman William me te hulp door zijn verborgen voorraad van straffe koffie boven te halen. En zowaar om 22u45 lukte het rekenen me terug wat.

q

Door een te snel gespeeld e4 van Kurt won ik toen eerst een kwaliteit die me in onderstaande stelling bracht. 

Partij kurt guido
Laatste loodjes simultaan partij Kurt - Guido

Kurt speelde het intuïtieve  e5. Maar wegens een kleine combinatie konden mijn Torens binnen dringen en de loper op b2 mee pikken ter compensatie van mijn loper. Mijn stelling zag er toen erg rooskleurig uit, helaas speelde Kurt iets te snel Td2 wat jammerlijk genoeg een stuk blunderde. Zo kon ik als eerste de winst naar me toe trekken. Een feit dat me verbaasde want in de partij van Wouter op het bord naast me zag het er al even niet gezond uit voor Kurt. Enkele zetten/rondjes nadat mijn partij was beëindigd trok Wouter dan ook het laken naar zich toe.

Door de hoge dosis cafëine die ik tot me had genomen was ik vervolgens te wakker om reeds huiswaarts te keren en ben ik dan nog maar gezellig een uurtje blijven hangen. Na de twee verlies partijen volgden er voor Kurt ook snel nog een aantal winst partijen. Toen ik om middernacht huiswaarts keerde was de stand gelijk en waren er nog verscheidene partijen bezig.

Kurt voerde de druk op

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de uiteindelijk uitslag 6,5 op 13 was, waar sommige partijen de 70 zetten overschreden. Het was vooral een marathon simultaan waarin geen cadeau's werden gegeven en Kurt zeker aan zijn 10000 stappen is geraakt :-)

Club kampioen zijn is een zware verantwoordelijkheid :D 

Fotoalbum van simultaan

Categorie

CK

Reacties

Top artikel, aangenaam om te lezen en een leerrijke truck!

Proficiat ook aan Kurt die zijn vooropgestelde helft heeft gehaald!