Start schaakzomer

In de zomer zijn er geen schaaklessen, maar toch kunnen vele kinderen en volwassenen het niet laten om een beetje, best wel wat of zelfs heel veel te schaken.

Het schaakkamp van Schaakinitiatief Vlaanderen liep vandaag af. Een twintigtal schakers van de club was daar om veel plezier te beleven ofwel als deelnemer ofwel als begeleider van het kamp. Wil je volgend jaar ook op schaakkamp? Volgend jaar is het kamp van 9-14 juli 2023: inschrijven kan nu al.

Tegelijkertijd schaakten Parcival en ikzelf in de 3e Memorial Aloyzas Kveinys te Saint-Quentin. Parcival wou graag tegen zoveel mogelijk sterke tegenstanders spelen. 2 FM's hield hij op remise, een IM was te lastig. Vandaag mocht hij in de laatste ronde op bord 2 plaatsnemen tegen een Belgische GM, Daniel Dardha dus. Niet gelukt maar weer ervaring rijker. De eindscore was 5,5/9 wat hem ook wat extra elo oplevert.
Ikzelf verloor mijn eerste 2 rondes, daarna kreeg ik nog 2 interessante tegenstanders die zwaar underrated waren waar ik van won. Maar daarna ook 3 non-partijen, 2 in mijn voordeel, eentje in dat van de tegenstander. Ik eindig wel met 5/9 maar moet wel wat elo's inleveren. De zomer is nog lang, hopelijk komt het goed :)
http://www.echecs.asso.fr/FicheTournoi.aspx?Ref=54508

Nog meer tornooien gezocht in de zomer? Inschrijven is meestal mogelijk tot de dag zelf.

  • Het Open van Gent van 20-24 juli waar ikzelf deelneem en Timour meedoet aan de vierkampen in het weekend. Dit is dichtbij, wie doet er nog mee?
  • Het TIPC in Charleroi van 23-30 juli met onder andere Wolf, Alexander, Pjotr en Lars.
  • Tyani speelt van 29 juli tot 9 augustus mee in de 2-jaarlijkse Olympiade die plaatsvindt in India. Tyani is geselecteerd voor het Belgische damesteam.
  • Het Open van Geraardsbergen van 7-11 augustus met een tiental schakers van de club. Ook het VSF-seniorenkampioenschap wordt gelijktijdig in Geraardsbergen, maar in een aparte groep, gespeeld.
  • Een 15-tal jonge¬†schakers gaan van 8-13 augustus het Open Nederlands Jeugdkampioenschap (ONJK) onveilig maken.
  • Maar dat is nog niet genoeg want een groot deel (15 clubleden op heden)¬†gaat na Geraardsbergen/ONJK aansluitend in Brugge gaan schaken op de Brugse Meesters van 13-19 aug die tevens als BK volwassenen gezien wordt.
  • Heb je dan nog niet genoeg geschaakt dan kan je van 24-28 aug deelnemen aan het Tournoi du Centre (Estinnes, nabij Mons). Momenteel zijn hier nog geen schakers van de club ingeschreven, maar onveilig zullen ze de meeste Belgische tornooien wel maken.
  • De schaakzomer wordt tot slot afgesloten met de Tonoli Memorial op 28 augustus te Brussel, dit is tevens het BK rapid.

Categorie

Jeugd