Triathlon Anderlues

Het einde van de kerstvakantie werd door sommige afgesloten met een triathon, je moet hier niet zwemmen, fietsen en lopen. Maar wel blitzen, klassieke partijen spelen en afsluiten met rapid. Diana, Maxim, Pieter-Jan, Adriaan en Lotus stonden paraat.

Diana eindigde mooi 5e in de blitz met 8/11. Lotus en Pieter-Jan scoorden beide mooi 6,5/11. Maxim haalde 5 en Adriaan 4,5/11. Het eerste deel zat erop, voor sommigen was het late spelen ook niet evident, maar een triathlon is net om je een beetje uit te putten. Diana viel in de prijzen als beste jeugdspeler, Lotus had de beste tpr (1711) in verhouding met haar elo over alle deelnemers heen.

Daarna kwamen de trage partijen eraan, het niveau van de tegenstand kan soms wel heel erg variëren. Want verlies jij net, dan krijg je daarna iemand tegen die in de blitz mogelijks 3 punten minder gescoord heeft. Om omgekeerd natuurlijk. Alle schakers haalden 1à2/3, Lotus en Pieter-Jan zorgden voor de positieve verrassingen tov tegenstanders met meer elo.

De laatste halve dag stond er een rapid van 7 rondes op de planning. Diana haalde 'maar' de helft maar haar tegenstand was heel stevig, een tpr van boven de 2000 duidt aan dat haar tegenstand gemiddeld ook die elo's had. Maxime scoorde een mooie 5/7 om zo 2e te worden in de 'middelste groep' van schakers (1447-1653 elo). Lotus en Pieter-Jan moesten het onderling uitvechten in de laatste ronde. Lotus won om tot 5/7 te komen en won de 3e groep (schakers onder 1447 klassieke elo). Bij Pieter-Jan en Adriaan ging de rapid ietsje minder, het is vooral ook belangrijk om ervaring op te doen op een tornooi met alle leeftijden, speelstijlen, ... door elkaar.

Categorie

Jeugd