Tyani wint Kersttornooi Ertvelde

Gisteren waren we met 10 spelers present op het Kersttornooi van Ertvelde. Dit tornooi is wat kleiner en dichter dan de andere tornooien die de kinderen deze vakantie spelen. Er wordt namelijk ook nog 2 dagen (vanaf vandaag) gespeeld op het laatste criterium van het jaar in Brugge. Maar 6 leden van onze club zoeken het nog wat verder en spelen 4 dagen in Charleville-Mezieres.

Siebe speelde in de AB-reeks mee en speelde erg goed, op zich verdiende hij nog meer punten dan zijn 4/9. Tijdnood is iets erg lastig, en des te meer je schaakt des te minder last je ervan ondervindt.

In de C-reeks was Tyani onze vertegenwoordigster. Zij had 1 echte concurrent op de startranglijst namelijk Jolan, in ronde 3 won ze van hem en daarna was het vooral de taak om niets meer te laten liggen. Met 9/9 en een eerste plaats heeft ze haar taak vlot volbracht.

Brecht kon net als zijn broer tevreden terugkijken met 4/9 in de D-reeks.

Killian, Maurice, Arnon en Axl zetten hun beste beentje voor in de E-reeks. Killian had 5/6 en droomde wel van een podiumplaats, maar dan moest hij nog tegen Maxim en in de laatste ronde hielp hij de tegenstander nog wat mee, 6/9 was goed voor de 4e plaats binnen te halen. Maurice haalde mooi de helft 4.5/9 maar er zat nog wel meer in, pat zetten is niet echt zijn gewoonte. Arnon eindigde met 4/9, in de laatste 2 rondes had hij de pech van telkens naar boven gepaard te worden tegen kinderen uit de top 3, hier en daar moeten de paringen meezitten als je een reeks met 17 kinderen hebt. Axl scoorde 3 punten als opwarming voor het tornooi in Brugge.

Bij de kleinsten van de F-reeks was het vooral ervaring opdoen, met 12 kinderen betekent het dat je tegen 2 kinderen niet speelt en alle andere kinderen wel tegen zal krijgen. Daarnaast is een volledige dag voor sommigen misschien nog net te lang. Simon haalde op zijn eerste tornooi mooi 3.5/9. Ook Isolde haalde 3.5/9 maar was nog iets te vriendelijk voor sommige tegenstanders die ze terug in de match liet komen. Remi bleef doorzetten tot het einde, een partijtje had hij de hele partij een stuk voorgestaan, maar dan ging het helaas toch nog mis in het eindspel. 0.5/9 was zijn eindresultaat, maar hij maakte het zijn tegenstanders toch wel lastiger en lastiger naarmate het tornooi vorderde.

Categorie

Jeugd