Vlaams Online Schoolschaak 2021

Verschillende spelers van de club deden mee met een ploegje van de school. Sommigen speelden met veel andere clubschakers, anderen zochten enthousiastelingen op de school en overtuigden hen om mee te doen!
Het Vlaams Schoolschaakkampioenschap ging dit jaar natuurlijk online door, het was dit of niets... 

In het lager onderwijs werd de ploeg van Jack, Sint-Janscollege Oude Bareel, opnieuw Vlaams Schoolschaakkampioen bij de maxi's, vorig jaar wist zijn ploeg deze titel ook al te bemachtigen. Jack zelf speelde een fantastisch tornooi waarin hij maar 1 keer verloor en dus ook 8 keer won!
Op de 7e plaats vinden we Sbs Torenhof met Lotus en Eden, Lotus ging bijna op haar eentje meedoen maar eigenlijk had ze op haar school nog een heel pak sterke schakers, met een ploeg van 5 meedoen is veel leuker natuurlijk. Lotus wist 7 keer te winnen en Eden deed het ook heel straf. Eden zit nu in het 1e leerjaar en wist maar liefst 4 matchen te winnen en 1 keer gelijk te spelen!
De ploeg van SBS Eksaarde bestond alleen maar uit schakers van onze club en ze mogen allemaal nog wel even meedoen in het lager dus pas maar op van dit 4-tal bestaande uit Paul, Alexander, Victor en Rauf. Paul scoorde 21 punten, Alexander 18, Victor 17 en Rauf 15 punten. In dit schoolschaaktornooi werden er 3 punten gegeven bij winst, 2 bij gelijkspel en 1 bij verlies, in totaal waren er 9 rondes dus vanaf nu kan iedereen berekenen hoeveel 'gewone' punten er gescoord werden. Voor Rauf was dit zijn eerste schaaktornooi ooit aangezien hij pas is begonnen met schaken in september, heel straf dat je dit gedurfd hebt!

In het secundair is Don Bosco Zwijnaarde (de school waar ik zelf vroeger zat) er helaas niet in geslaagd hun titel te behouden. De titel gaven ze af aan het Sint-Fransiscusinstituut Brakel. De ploeg van Don Bosco Zwijnaarde met daarin volgende spelers van de club: Wolf, Pjotr, Jiaqi, Klaas en Robin werd wel vlot 2e.
De ploeg van Arthur, Sint-Barbaracollege, werd 3e met ook een zeer mooie prestatie van Arthur zelf.
Victor en Lasse speelden mee voor Campus Voskenslaan en mogen beide zeer tevreden terugblikken op hun prestaties.
Brecht en Jorrit speelden volgens mij voor het eerst mee in het schoolschaak met Atheneum Gentbrugge, met 5 winstmatchen voor elk was dit volgens mij wel geslaagd!

Alle partijen en klassementen kan je op Tornelo vinden: Maxi - Secundair

Het is fantastisch dat jullie zeer enthousiast blijven meedoen aan de online tornooien, we blijven volharden tot we weer in het echt kunnen schaken op gewone tornooien en schoolschaaktornooien!

Categorie

Jeugd