Vlaams schoolschaak

In het lager onderwijs vinden we 4 LSV-Chesspiranters terug.
David leidde op het 1e bord de ploeg van College Paters Jozefieten Melle op voortreffelijke wijze, 8/9 is een prima resultaat.
Arnon, Isolde en Tigo hadden op hun school nog een 4e man gezocht zodat ze ook konden meedoen aan dit tornooi. Arnon (bord 1) en Tigo (bord 3) scoorden mooie scores van 7/9, Isolde wist 5/9 te halen. Hun school, De Boekenmolen, werd zo 12 op het Vlaams schoolschaakkampioenschap.
Eindstand lager

In het middelbaar vinden we altijd meer clubgenoten terug. Wouter en Mathias namen plaats aan de eerste 2 borden van Sint-Lievens Gent 1, de resultaten schommelden rond de helft (4 en 5/9) en ze werden 11e. Loïc mocht aantreden op het eerste bord van Don Bosco Zwijnaarde 2, dat deed hij goed (5/9) en zijn ploeg eindigde 8e. Voor de 2e plaats werd het een strijd tussen 3 ploegen die allen onderling gelijk speelden en 7/9 haalden, scheidingspunten brachten uitsluitsel. Sint-Barbara Gent met Arthur op bord 3 (4,5/9) werden 3e. De 2e plaats was voor Campus Voskenslaan Gent 1 met Robbert (bord 1) en Victor (bord 4) die elk 7/9 scoorden. De eerste plaats was na ronde 6 zo goed als beslist, daarna bewezen ze dat het correct was. Met 8/9 werd Don Bosco Zwijnaarde 1 Vlaams schoolschaakkampioen! Diana (De Mercatel) nam bord 1 en de zwaarste kleppers voor haar rekening, Wolf scoorde 4/9 op bord 2. De puntenkannonen waren Pjotr (9/9 op bord 3) en Jiaqi (8,5/9 op bord 4), ze kregen daarvoor allebei ook nog een bordprijs.
Eindstand secundair


Alle ploegjes van het middelbaar met LSV-Chesspiranters erin hebben hun selectie bemachtigd voor het Belgisch schoolschaakkampioenschap in Eigenbrakel op 14 maart.

Categorie

Jeugd