Volle schaakweekends

Het regent gelukkig niet buiten, maar het regent wel tornooien en onze schakers spelen maar al te graag mee.
Geen gewone criterium- of debutantentornooien maar toch ook heel leuk om mee te spelen!

Bernard zit al 4 rondes ver in het Ajuinentornooi van Aalst, dit tornooi gaat door op 9 woensdagavonden, heel veel succes nog met de komende 5 rondes!

Lotus, Yumi en Paul speelden afgelopen vrijdag mee in het Belgian Military Chess Event. Lotus scoorde 4/7. Yumi wist met 3,5/7 de prijs voor beste -1400 overtuigend binnen te halen. Paul scoorde 3/7.

Op zaterdag kon je Tuur en Gust vinden op het jeugdschaaktornooi van De Zwarte Dame te Halle. In ronde 6 kwamen ze tegenover elkaar te zitten met grote broer die de winst kon binnenhalen. Maar daarna scoorden ze beide nog heel erg sterk tot 5,5/9 voor Tuur en 5/9 voor Gust.

Tegelijk speelden Eden en Lasse (en misschien nog andere kinderen?) mee op het Belgisch schoolschaakkampioenschap te Hasselt.
Eden wist op het eerste bord van SBS Torenhof een sterke 6/9 te scoren.
Lasse deed met zijn ploeg iets heel straf, na een 3e plaats op het Oost-Vlaams en Vlaams werden ze nu 2e op het Belgisch schoolschaakkampioenschap!

Ook nog op zaterdag speelde Lotus mee in het West-Vlaams ploegenrapid -1600 te Oostkamp. Op het 2e bord van 'The yellow kinks' scoorde ze een vlotte 4/5. Ook haar ploeggenoten deden het erg goed en zo werden ze 1e!

Dat was het dan ongeveer voor de afgelopen schaakweek. Vandaag begint er een nieuw verlengd weekend met oa Lotus, Yumi, Paul en Eden in het rapidtornooi van Bethune. Maar ook met William, Lennart en Yoran op jacht naar een titel in het Open Vlaams kampioenschap te Gent.

Categorie

Algemeen