Timur wint in Turnhout!

Het zesde criteriumtoernooi van het jaar vond plaats in Turnhout. LSV-Chesspirant was aanwezig met 19 deelnemers. De meesten moesten een verre verplaatsing maken. Bij de -20/open reeks speelden Lasse, Tyani en Annelies mee. Lasse speelde heel sterk tegen hogere tegenstanders en haalde 3/7, maar toen hij klaar was hoorde ik hem (no joke) in zichzelf mompelen: 'Eindelijk naar huis!' Annelies startte mooi met eerst 2 winsten, maar viel toen een beetje terug. Uiteindelijk scoorde ze wel nog een mooie 10de plaats met 4.5/7. Ook Tyani speelde heel goed, met enkel drie remises tegen hogere elo's. Een mooie tweede plaats met 5,5 punten. 

In de onder 16 en Volwassenen -1500 speelde enkel Pieter-Jan mee. Hij startte met 2,5 op vier na een jammerlijk verlies tegen een zestienhonderd. Helaas moest hij in de laatste ronde nog tegen de hoogste elo en verloor hij waardoor hij strandde op 4,5 op 7. Wel nog een mooie €10 gewonnen als troostprijs.

Bij de -14 vochten Tuur, Lotus, Mattijs, Jasper en Yumi om een ereplaatsje, Mattijs en Jasper haalden allebei hetzelfde resultaat, maar volgden een heel ander parcours. Mattijs begon met 2/2 en behaalde in de voorlaatste rondes nog twee remises. Jasper had een hobbelig parcours maar ook hij scoorde in enkele laatste rondes. Yumi kreeg ook nog 4,5 te pakken na een paar keer te zijn afgestopt.  Lotus haalde ook een prachtige 5/7, maar vooral Tuur toonde dat hij het zéker nog kan door ook vijf puntjes én een 5de plaats te behalen. 

De -12 zat ook vol jeugdig-LSV geweld. Lowie speelde redelijk goed en kon nog 3/7 halen in een sterk vertegenwoordigd criteriumtoernooi. Senne en Tigo moesten zoals altijd weer bij mekaar in de buurt komen en behaalden allebei 4 punten. Ze werden ook 21ste en 22ste. Maarin haalde 5/7 en werd onderweg alleen maar tegengehouden door clubgenoten waartegen hij nota bene nog beter stond ook! Hij verloor van Adriaan na een pionnetje te hebben geblunderd en vervolgens in tijdsnood ook nog dameruil toeliet. Tegen Paul stond hij veel beter, maar blunderde mat in drie. Helaas, maar met 5/7 en nog steeds de 1ste plaats in het klassement van de criteria én de dag ervoor een uitstapje naar Bobbejaanland was hij niet ontevreden. De hier bovengenoemde heer Paul verloor in de 1ste ronde(!) maar kwam nog terug tot 5/6 en speelde in de laatste ronde zelfs nog remise tegen Hector. Hiermee behaalde hij een prachtige 3de plaats. Adriaan had een superdag, want hij werd alleen maar afgestopt in de 5de ronde met een remise. Verder won hij alles en dus ook het toernooi met 6,5/7!

De -10 had 9 rondes waar onze kampioenen Timur en Eden meespeelden. Timur had ook een geweldig toernooi en speelde prachtig om uiteindelijk een 8/9 te scoren met winst in Turnhout! Eden kreeg ook een tiende plaats te pakken na wat horten en stoten. Zij behaalde 5,5/9.

Aylin was de eenzame deelnemer bij de jongsten. Ze scoorde in een van haar eerste toernooien een prachtige 4/9! 

Hiermee sluit ik af, het was een mooie dag met twee toernooiwinsten! Tot op het OVJK! 

 

Categorie

Algemeen

Reacties