Ploeg 2 haalt/steelt matchwinst te Roeselare

Vorige week was Wetteren net te sterk, Roeselare zou normaal ietsje haalbaarder moeten zijn dan Wetteren.
Bij aankomst bleek nog steeds dat we gemiddeld iets meer dan 150 elo in het nadeel waren. Qua leeftijd waren we in het voordeel, want jeugdiger is beter, maar echt oud waren onze tegenstanders ook niet.

Ikzelf zat in de opening met een zoveelste dilemma van niet weten welke variant te kiezen. Ik koos maar werd nooit enthousiast over mijn stelling. Nog voor mijn eigen partij gedaan was bleek Diana plots klaar.

Mijn tegenstander speelde de Franse opening waar ik de theorie niet zo goed kende. Ik kwam slecht uit de opening en hij had een koningsaanval maar dan miste hij dat ik mijn toren kon offeren waardoor ik mat had.
Diana

De club van Roeselare heeft een Youtube-kanaal en besprak de partij van Diana. Er was wel enig geluk nodig. Link
Ik spartelde nog even tegen maar vond de stelling van Wouter naast mij een pak interessanter dan mijn eigen bord. Een centrum dat vast zat, Wouter zijn stukken gericht op de koning, maar de vraag was of hij erdoor kon geraken want de klok telde vlotjes af.
Wolf stond volgens Diana ook lange tijd gelijk maar verloor dan toch. Ik verloor zelf ook.
Wouter was plots klaar en had de tijdnoodfase gewonnen, ofte zijn tegenstander hielp een handje en Wouter won de partij!

Maxim en Lotus hadden de tijdsnoodfase gehaald en er moest nog wel wat werk geleverd worden.
Bij Lotus was de partij niet helemaal rooskleurig gestart maar intussen had Lotus toch wel een mooie vrijpion. Anderzijds was het een eindspel met dames voor allebei en een redelijk open stelling dus remisewendingen moesten ook altijd bekeken worden.
Het pleit werd beslecht in een remise.
Maxim was aan het kijken hoe hij met dame + 2P + 2pi moest winnen tegen een koning op de dool + D + T.

In het begin speelde hij een opening waar ik niet zo goed wist wat ik er tegen moest doen. In het middenspel had ik geblunderd en dacht ik dat ik zou verliezen. Toen kwam ik gewonnen te staan en heb ik gewonnen.
Maxim

Hij ging efficiënt naar de winst zodat we huiswaarts konden gaan met een nipte 3,5-2,5 ploegoverwinning. Het geluk stond wel aan onze kant, dat moeten we eerlijk toegeven.

Categorie

IC