Belgisch Online Schoolschaak 2021

Na het Vlaams Schoolschaak volgde het Belgisch. De hoogste 10 teams per reeks op het Vlaams mochten nog eens hun schaakkunsten tonen. Een even groot deel aan franstalige schakers kwamen hen natuurlijk ook vervoegen.

Bij de maxi's schaakten Lotus, Eden en Jack mee voor hun school.
Eden en Lotus waren deel van het team van SBS Torenhof. Eden schaakte tussen dit iets ouder schaakgeweld goed mee en haalde 3/9. Lotus wist 7/9 te scoren voor haar team. SBS Torenhof werd zo op hun eerste Belgisch kampioenschap 9e.
Jack speelt voor het Sint-Janscollege Oude Bareel. Zijn school won al een en ander, waaronder ook het Vlaams kampioenschap van dit jaar en het laatste Belgisch kampioenschap, van 2019. Het doel was dus duidelijk. Het Sint-Janscollege deed het enorm goed, maar helaas kwamen ze in de eindstand net 1 puntje tekort voor de winst. In de breedte waren ze zeker sterk genoeg maar VBS Terbank had in zijn rangen de individuele winnaar. Een 2e plaats is wel ook zeer sterk, Jack wist individueel ook een mooie 7/9 neer te zetten.

Bij het secundair was Don Bosco niet ingeschreven wegens onvoldoende spelers.. Maar er was nog Arthur die meespeelde voor Sint-Barbaracollege Gent. Arthur had een fantastische start met 6/6, uiteindelijk werd het 6.5/9. Op het Vlaams werd zijn school nog 3e, maar deze keer stonden ze helemaal bovenaan, 3 punten los van de rest, en werden ze Belgisch Schoolschaakkampioen!

Categorie

Jeugd