Criterium Landegem

Gedaan met school, begin van de vakantie in de sporthal van Landegem. Er werd in het warme weer geschaakt voor aardbeien en het plezier.

In de -8 speelde Senne voor het eerst een criterium mee, met 5/9 en een 8e plaats is dat op vlak van resultaten prima. Tigo haalt na Aalter nu ook weer een prijs binnen voor de 5e plaats met 5/9 en de beste scheidingspunten, weliswaar had hij de laatste ronde wel gehoopt dat punt toch te kunnen binnenhalen om hoger te staan. Maarin won in de eerste ronde al van een straffe speler (uiteindelijk 3e), in de 2e ronde verloor hij van de latere eerste. Maar de 7 rondes die volgden wist hij allemaal te winnen. Met 8/9 werd hij verdiend 2e in de -8, zijn eerste (van hopelijk meer) prijsjes op het criterium.’

In de -10 startte Briek prima met 2.5/4, maar er kwam helaas niets meer bij. Stan is de man die normaal steeds 6/9 haalt, vandaag scoorde hij maar 5/9. Killian scoorde 5.5/9 wat niet zeker niet slecht was maar Killian heeft duidelijk honger naar meer punten. Ruben had een prima finish van 3/3 en kwam zo op 6/9 en de 10e plaats uit.

Matthias scoorde in de -12 een mooie 5/7, goed voor een 14e plaats. David, Jasper, Arnon en Lars scoorden ook erg goed met hun 4/7, de ene deed dat door enkel tegen de toppers punten af te staan, de ander sluipte langzaam boven de helft van de punten. Zephira startte langzaam maar klokte toch met 3/7 af. Klaas had toch wel wat minder toffe paringen, waaronder ook tegen 2 clubgenoten en sloot af met 2/7, volgende keer lukt het wel weer!

Léon moest in het volledige tornooi slechts een puntje afstaan aan de elohoogste en winnaar Lars. Met 6/7 werd Léon mooi 2e. Bij Tyani ging het ietsje minder dan normaal, maar dan nog werd ze 5e met 5.5/7. Alexander en Wouter scoren beide een goede 4.5/7 net als Loïc met 4/7. Elitha startte er goed en kwam zo samen met Emerik uit op 3/7. Esther vinden we terug met 2.5/7.

Parcival had niet het gedroomde tornooi, maar met 5/7 werd hij toch nog steeds mooi 3e. Arthur vergeet liefst de eerste helft, gelukkig werd er in de 2e helft nog een beetje gered zodat hij de helft haalde. Voor Rien (2/7) en Ruben (1/7) was het een erg zwaar tornooi, de lastige tegenstanders bleven maar komen, het nadeel van in een kleinere reeks te spelen.

William speelde perfect volgens elologica met 5/7 maar onvoldoende scheidingspunten voor een extra prijs werd hij 6e. Ikzelf was niet helemaal gelukkig met mijn 3.5/7, Xander kon met diezelfde wel tevreden terugkijken. Voor Arne ging het ietsje vlotter met zelfs in ronde 2 nog een foutieve paring en een forfaitpunt, met 2.5/7 is hij tevreden. Nick scoorde 2/7 en Robbe 1/7 in dit zware deelnemersveld, maar ze blijven steeds het beste van zichzelf geven.

Meer foto's kan je hier vinden: Schaken in België, album Landegem
Alle uitslagen: Uitslagen Landegem

Voor wie ook wil meedoen, morgen kan er geschaakt worden in Oostende! Info en inschrijven Oostende

Categorie

Jeugd