IC: de ontknoping

Het was spannend, meer dan spannend. Heel veel hing af van de allerlaatste ronde. Hier het relaas.

Ploeg 1. De ploeg rond Ward is sterk, dat weten we en een plaats in de top 3 stond in de sterren geschreven. De ploeg scoorde zeer goed in derde maar door een verliespartij tegen de tweede (die ook ergens anders een steek liet vallen) bleef het spannend tot op het einde. er werd opnieuw gewonnen en de titel is meer dan verdiend, proficiat !

Ploeg 2. De promotieploeg van vorig jaar heeft het helemaal waargemaakt in 4de klasse. Er was wat schrik voor die hogere klasse maar de combinatie van gevestigde waarden en aanstormend talent heeft duidelijk gewerkt, met een mooie 6de plaats als eindrangschikking.

Ploeg 3 kende een problematisch jaar. Door omstandigheden was het invullen van de borden niet zo simpel en door een aantal nipte verliespartijen kwam de ploeg in zeer zwaar weer. Maar door een spectaculaire eindsprint wist hij zich toch nog te redden. In de laatste partij werd met 4-0 gewonnen en op basis van de bordpunten haalden ze het nipt. Dank aan alle redders in nood want het was nodig. Hopelijk is de zee volgend jaar niet zo woelig.

Ploeg 4 en 5 zaten samen in de reeks 5B. Van bij de start was duidelijk dat promotie van ploeg 4 tot de mogelijkheden behoorde omdat de reeks niet zo zwaar leek. Tegen de rechtstreekse concurrent werd gelijk gespeeld. Door een onverwachts uitschuivertje werd het echter nog zeer spannend tot op het einde. De laatste match werd gewonnen en via de 2de beste 2de is promotie toch nog een feit. Proficiat Bernard en co.

Ploeg 5 deed het in diezelfde reeks niet onaardig. Ze bleven lang in het zog van de kop maar moesten naar het einde de rol een beetje lossen. 5de met telkens winst tegen de lager geklasseerde ploegen is zeker een mooi resultaat.

Ook ploeg 6 en 7 vertoefden gezellig samen in een reeks, 5C. De volwassenenploeg met als kapitein Rik had het zwaar en eindigde 9de. Of de ploeg de richting wat kwijt was doordat de kapitein er niet altijd was weet ik niet.

De jeugdploeg 7 draaide goed mee en wist zelf te winnen van de uiteindelijke kampioen. Helaas lukte het naar het einde wat minder goed en strandden ze op een 7de plaats. Het is wel duidelijk dat de jeugd vooruitgang boekt.

Ploegen 8 en 9 zaten samen in reeks 5D, een echt loodzware reeks. Dit vertaalde zich zoals verwacht ook in de rangschikking. Zowel de jeugdploeg 8 als de volwassenenploeg 9 kreeg regelmatig rake klappen en moesten vrede nemen met een 10de en 12de plaats. De tegenstand was gewoon te sterk. Hopelijk hebben ze volgend jaar een wat gemakkelijkere opdracht.

 

We promoveren dus met 2 ploegen en geen enkele degradeert, super !

Volgend jaar hebben we dus recht op een ploeg in 2de klasse, 3 ploegen in 4de klasse en de rest in 5de. Het wordt met andere woorden een hele opgave om deze posities te behouden. Aan uitdaging geen gebrek.

Binnenkort komt er een bevraging naar jullie wensen mbt de interclub van volgend jaar.

Peter

 

Alle klassementen

<a href="https://frbe-kbsb.be/sites/manager/ICN/18-19/klas11.pdf"></a>

Categorie

IC

Reacties

Aan alle ploegen. Knappe prestaties.