Maastricht

Intussen net iets meer dan een maand geleden vond het tornooi van Maastricht plaats.

Na de 2 groepswinsten van vorige keer wisten we dat het moeilijk zou zijn beter te doen. De jeugd was deze keer ook niet mee, dit aangezien het tornooi wat later viel en daarmee in de examenperiode lag.


De beste prestaties kwamen er in de C1-groep van Ferry die na een aarzelende start op dreef was en met 5/7 10e werd. Ook Alexander scoorde in die groep ruim boven eloverwachtingen met zijn 4/7 en tpr van 1560. De resultaten van al je clubgenoten kan je hier vinden: https://www.limburgopen.nl/
Naast clubgenoten was er ook nog een 'externe' mee. Wessel wist in de B-groep gedeeld eerste te worden met 6/7.

Ferry was de organisator van dit uitje. Thomas was de kok die altijd paraat stond na de partijen.
En dan was er ook nog Jo, die zomaar even een Schaker Universalis zocht, de persoon die deze overwinning behaalt toont dat hij veel schaakpotentieel heeft.

We begonnen met darten op de delen van het bord die dubbele of driedubbele punten opleverden om te zien wie recht op zijn doel kon afgaan. Het duurde wel even voor er iemand kon afvallen. Jo was zelf de ongelukkige maar zo was hij de ideale organisator van deze wedstrijd.
Een ballon kapot blazen voor het doorzettingsvermogen van een schaker, een kaart in een hoed werpen voor de precisie, kroonkurkjes stapelen voor de vaste hand en nog veel meer was nodig om schaker universalis te kunnen worden. Geluk was noodzakelijk in het dobbelspel. Aanwezig zijn wanneer nodig en dus niet op het toilet bleek ook een belangrijke vereiste. Bottle flips deden Pierre-Stephane en Annelies de das om en toen waren ze nog met drie.

Aangezien het wat laat werd ging er pas de volgende dag verder gestreden worden. Ward, Alexander en Glenn zaten allen nog in de running voor Schaker Universalis. In het petanquen moest Ward zijn meerdere erkennen in de familie Malfliet en zo was de wedstrijd veranderd in een familieduel. De laatste opdracht luidde: 'Hier is een blad papier, jullie krijgen 1 minuut tijd om iets te maken, wiens vliegtuigje het verste vliegt heeft gewonnen.'
Glenn vouwde keurig een vliegtuigje en Alexander probeerde hem na te doen aangezien hij daar duidelijk nog niet op getraind was. Het vliegtuigje van Alexander leek een fiasco te worden tot hij overging tot een andere tactiek, de prop papier.
Na een volle minuut brak het moment van de waarheid aan, het vliegtuigje van Glenn zoefde door de lucht, de prop werd zo goed mogelijk geworpen. Alexander geraakte duidelijk het verste en mag zich nu de Schaker Universalis noemen.

Hij won naast deze titel ook nog de kristallen beker met poetsmateriaal speciaal hiervoor en daarnaast nog een vakantie zonder zorgen.

Categorie

Algemeen