Online Criterium Brugge (deel 1)

Vanmorgen waren heel wat schakers vroeg op om mee te kunnen spelen met de eerste dag van het jeugdschaakcriterium in Brugge.

Op het podium bij de -8 vinden we GoldenMadis met 4/5. In een partijtje was zijn dame iets te roekeloos en ging deze met een aftrekaanval verloren. De andere partijtjes werden vlot gewonnen.
Marioracebaan en Glonders haalden 2/5. Ze maakten er beide hele spannende partijen van maar de punten gingen nog niet altijd de goede kant op. VictorFornaciari was onze durver van de dag, na nog maar 4 maanden te kunnen schaken heeft hij gedurfd om mee te spelen, VictorFornaciari scoorde 1/5 omdat er in ronde 5 geen tegenstander was maar hij leerde al heel wat bij van zijn eerste online tornooi!

In de -10 was er in ronde 5 een hele spannende partij bezig tussen cici_schaak en maarinmeert. Wie won ging het tornooi winnen, bij gelijkspel ging het afwachten zijn hoe de scheidingspunten een voordeel bepaalden. Ze kwamen niet verder dan remise en maarinmeert moest tevreden zijn met de 2e plaats en 4.5/5, onderweg naar die plaats legde hij een heel straf parcours af!
Lotusdecraene speelt ongeveer alles mee wat er te spelen valt, wanneer ze met wit tegen het Frans uitkwam stokte de puntenmachine een beetje, 3,5/5 als eindresultaat. Tlonders scoorde 2,5/5, de remise tegen mysticchessgame op zich is wel straf, maar volgende keer mag je deze match zeker winnen!

De uitblinker in de -12 was oefeningen die met 4/5 een beslag legde op de 3e plaats! Oefeningen speelde vrij solide, een keertje ging het echt mis en een keer moest hij heel wat terugkomen in het eindspel maar dat deed hij! Stanneman en lars20 scoorden elk vlot 3/5. Stanneman kan nog meer maar had 2 keer last in dezelfde opening. Lars20 had last van een onoplettendheid en met minder materiaal speelt het minder vlot al bleven ze beiden volop strijden!

In de 14 speelde PjotrDeGrote mee vanaf R2, in de laatste ronde mocht hij tegen musdiana strijden om de eerste plaats, een tussenschaakje werd hem helaas fataal maar 3.5/5 was goed voor de 4e plaats. Van Killerbrecht-o-O let je beter ook maar op want die gaat goed vooruit en scoorde 3/5. Yorannoens oefent ook goed verder en scoorde 2/5, soms zijn er wel nog kleine openingsperikelen waardoor hij de strijd daarna niet kan verderzetten met dezelfde middelen.

Bij de open reeks zat het voor Analyses heel goed mee en had de hoogste elo zich wat verslikt in de afwerking na een offer. De match erna kwam Analyses wat tijd en ruimte tekort en verloor, na lang melken in de laatste ronde kon Analyses winnen. Toevallig had ik de meeste scheidingspunten en werd Analyses 1e met 4/5. Uthal kon pas iets later starten omdat hij zich bij de B-reeks had ingeschreven, de eerste ronde moest hij er nog wat inkomen maar daarna was hij helemaal op dreef om 5e te eindigen met 3.5/5!

Morgen om 9u paraat voor het volgende tornooi!

Categorie

Jeugd