Schaakplezier in Evergem

Vorige zondag was er geen schaakles in Merelbeke. In de namiddag kon er wel in Evergem geschaakt worden.

Bij stap 1 speelden David en Lars erg sterk in de voorrondes met 4/4, zo kwamen ze in de A-finale met grote medailles terecht.
David won een grote zilveren medaille en Lars ging huiswaarts met een grote bronzen medaille, supergoed gedaan! Maar er waren nog wel mooie resultaten. Simon won goud in de C-groep, zijn enige verliespartijtje in de voorronde was helaas een herdersmat, volgende keer hebben ze hem niet liggen. Ook de andere kinderen deden hun uiterste best en leerden weer heel wat bij. Zo was er goud voor Amina (M), zilver voor Maurits (G), Gust (R) en brons voor Tigo (D) en Florian (Q).

Nadat Tuur vorige keer in stap 2 al in de B-finale was geraakt, stond hij nu zowaar in de A-finale waarin hij een grote bronzen medaille won. Yoran, Simon en Sinon haalden ook elk mooi 3/4 om zo in finale C en D te spelen om de medailles. Zo haalde Yoran (C) zilver, Simon (C) en Sinon (D) haalden brons. Daarnaast waren er nog 3 mooie gouden medailles voor Ahmed (I), Daan (J) en Lars (N).

In stap 3 hoopte Jasper wel eens op een grote medaille maar 3/4 was niet voldoende voor de A-groep. In de C-finale wist hij wel het zilver binnen te halen. Robin en Emerik streden in de D-groep. Robin haalde goud en Emerik brons. Elitha en Zephira mochten het onderling uitvechten in de G-finale, Elitha haalde zilver en Zephira brons. Tycho kon goud behalen in de H-finale.

Na het tornooi kregen alle debutanten ook een mooie prijs met onder andere een kaartspel met schaakoefeningen op, plezier verzekerd!

Meer gevorderde jeugd of volwassenen konden meespelen in het rapidtornooi. Lias had zijn dag niet met 0.5/5. Arthur scoorde een normalere 2/5. Maar Parcival kon verassen met 4/5 waarbij hij van de tornooiwinnaar een halfje afsnoepte en zelf mooi 2e eindigde!

Meer foto's vind je hier.

Categorie

Jeugd