William wint Krokustornooi opnieuw

Dit was het artikeltje van vorig jaar. https://www.lsv-chesspirant.be/blog/william-wint-krokustornooi
Een deel kan alvast herhaald worden: William wint opnieuw in de -21!

De groep was dit jaar niet samengevoegd met de -16, maar dat had gezien de zieken en afwezigheden beter toch zo geweest. William en Lias kregen 2 punten cadeau, Arne kreeg 1 punt cadeau, maar voor cadeautjes kom je normaal niet op schaaktornooien, om te schaken wel.
William won zijn groep met een remise in zijn laatste partij en kwam op 6.5/7 uit. Lias eindigde met 3/7. Arne eindigde helaas op 1/7.

In de -16 had Tyani na dag een een perfecte 4/4. Op dag 2 kwam ze eerst goed weg met een remise tegen de uiteindelijke winnaar, Polle, nog 2 remises later (Marie, Lucas) eindigde ze 2e met 5.5/7. Alexander had op dag 1 al een remise afgesnoept van Marie, maar Lucas bleek te sterk om 2.5/4 te hebben. Op dag 2 haalde hij evenveel punten en met 5/7 werd hij mooi 6e! Rien speelde enkel de eerste dag mee. In ronde 3 deed hij in een betere stelling zijn dame cadeau maar daarna won hij weer om met 2/4 te eindigen.

Bij de -12 had Jiaqi op dag 1 een goede start met 4/4. Daarna moest hij echter zijn meerdere erkennen in Amir in ronde 5 en Kaito in ronde 6, er zijn echter nog 5 rondes te spelen. Het vlotte niet helemaal op dag 2, soms vergt een stelling gewoonweg meer tijd maar de klok tikt genadeloos. Uiteindelijk werd Jiaqi met 6/11 11e. Arnon was na dag 1 nog niet helemaal tevreden met 2.5/6. Op dag 2 was hij terecht wel tevreden en eindigde hij met 5/11. Axl moest het tornooi na 1 dag staken wegens ziekte...

In de -10 stonden Paul, Yumi en Tuur aan de start. Hun niveau ligt erg dicht bijeen, toch werd enkel de spannende match tussen Paul en Tuur gespeeld en door Paul gewonnen. 6/11 was het eindresultaat voor Tuur (10e) en Yumi (11e). Paul eindigde als jongste van het gezelschap op een mooie 5.5/11 na een laatste partij die echt wel alle kanten op kon en uiteindelijk eindigde in remise.

Categorie

Jeugd