3 keer groepswinst in Wachtebeke

Heel nieuwsgierig heb ik elke dag zitten kijken naar de resultaten van de round Robins in Wachtebeke. De mooie resultaten bleven maar komen, zo'n sprookjes mogen soms blijven duren.

Adriaan, Maarin, Jack en Tigo hebben hun tegenstanders amper iets gegund.

Adriaan heeft na 8 rondes 7,5/8, hij stond tot nu toe dus 1 remise af en won al de rest. Met 2,5 punt voorsprong is hij ook al zeker van groepswinst in groep E. Ik duim mee voor een mooie kers op de taart in R9.

Jack en Maarin werden beide ingedeeld in groep F. 2 schakers met stevige ambities bij elkaar zetten heeft helaas een nadeel. Ooit moeten ze tegen elkaar spelen en daarin kan er maar eentje aan het langste eind trekken. Doordat Maarin het WWRR wou combineren met het VJK was het wel handig. Jack zag het zitten om de match vooruit te spelen en zo moet Maarin niets van beide tornooien missen. In de top 3 schuilt er nog een 3e jeugdspeler die best lang op het maximum stond maar dan toch zijn meerdere moest erkennen en punten afgeven aan onze schakers. Sterk gespeeld Maarin en Jack!

Tigo wou ook een combinatie van 2 tornooien spelen. Doordat zijn groep met 9 schakers was werd het voor hem zo geregeld dat hij in de laatste ronde bye was. Gisteren stond er nog een spannende match op de planning tegen zijn achtervolger. Deze werd beslist in remise. Door een winst in de avondmatch komt hij uit op 7/8 en wint hij groep G.

Categorie

Jeugd