Krokustornooi Gent

Vandaag zijn er 2 schaaktornooien begonnen. Enerzijds het Wachtebeke Winter Round Robin met Adriaan, Jack, Maarin en Tigo. Hun resultaten kan je hier vinden. Ze brachten het er alvast goed vanaf in ronde 1 met 3,5/4!

Zelf ging ik een kijkje nemen op het Krokustornooi. Daar zetten Uma, Tuur, Abel, Gust en Timur hun beste beentje voor.
Uma had even vakantie en kwam terug uit Zwitserland, voor haar was het al een tijdje geleden dat ze nog echt geschaakt had. In de eerste ronde waren de partijen nogal snel en eerder voordelig voor ons. Zo rond 14u30 waren de resultaten een pak minder aangezien alle schakers net hun match verloren hadden. Maar niet getreurd, de ronde nadien wisten ze collectief te scoren.
De meest spannende matchen komen er natuurlijk nog aan morgen.

Uma staat nu op de helft en gaf hevig tegenspel vandaag in ronde 4. Tuur viel niet genoeg aan in de opening van zijn enige verliespartijtje (of had geen torens moeten ruilen) en staat op 3/4. Als je een gambiet speelt dan moet je er vol voor gaan. Hetzelfde overkwam Timur die op 5/6 staat. Abel kwam in ronde 4 goed weg met een remise en staat op 2,5/4. Gust gaat er morgen weer vol tegenaan en is blij dat hij zeker geen bye meer kan krijgen.

Uitslagen en live-borden kan je vinden via de website van de KGSRL

Heel veel succes morgen!

Categorie

Jeugd