Alexander wint criterium van Geel!

Op zaterdag hadden we ons debutanten- en rapidtornooi. Dat weerhield ons echter niet om op zondag (met een weliswaar beperkte delegatie) naar Geel te gaan.

Killian speelt vanaf dit jaar bij de -10, in de opwarming voor de tornooistart kon hij het zijn zus al heel lastig maken. Echter verliep de start van het tornooi met 1/3 nog niet super, uiteindelijk wist hij toch goed af te sluiten en 5/9 in zijn nieuwe reeks.

Alexander is dan vanaf nu 2e jaars bij de -12, hij redde een partijtje tegen Tommy, won tegen Hugo en had al 4/4. Dan mocht hij tegen Mikhail, mijn eigen partij was net gedaan en ik zag hen al spelen, ik was niet zo goed mee, waren zij nu nog als laatste aan het spelen en was de rest zo snel klaar of was onze groep achter op schema? Het waren gewoon Alexander en Mikhail die tezamen met de -8 en -10 begonnen waren omdat ze zich kleintjes voelden, ze moesten alles terugzetten en pas starten als de rest ook begon. Alexander vond dat wat jammer, maar haalde wel remise. Daarna nog 2 keer winst. Deze 6.5/7 punten betekenen voor Alexander zijn eerste criteriumwinst! Proficiat en hopelijk volgen er nog vele.

In de -14 leek het op papier een gevecht te zullen zijn tussen Tyani, Parcival en Elias. In ronde 3 verloor Parcival helaas van Elias. Tyani speelde remise in ronde 4. Intussen verloor Parcival onderweg een puntje zodat hij pas in de laatste ronde tegen Tyani gepaard werd. Tyani moest winnen wilde ze een kansje op de eerste plaats hebben, Parcival moest winnen om 3e te worden. Parcival won en werd 3e met 5/7. Tyani werd 2e met 5.5/7.

De tornooidirecteur op ons eigen tornooi was niet geheel tevreden met wat hij op het bord bracht en haalde 4.5/7. Ikzelf was dat evenmin de score van 3.5/7 maar was wel nog tevreden van mijn partijen tegen de sterkeren die toch geen echt makkelijke walkover hadden.

Categorie

Jeugd