Eenzaam in Westerlo

Van woensdag 27/12 tot en met 29/12 vond de Rokade Winter Chess plaats in Westerlo. Ik speelde hier alleen mee, het waren 5 partijen. Dit was ook een zeskamp, dus met 6 spelers en we speelden dus tegen iedereen een keer. 

De eerste partij was tegen een -toch niet zo oude- bekende, Hector. Hier stond ik volgens vis-op-stok heel lang verloren, maar ik kreeg compensatie en in tijdsnood blunderde hij het nog weg. 

Vervolgens moest ik tegen een totaal niet bekende, maar toch. Ik offerde een stuk (lees: blunderde, want eigenlijk stond ik er gewoon drie voor. Niks gezegd hoor) voor drie pionnen. Met een paar passertjes won ik de partij. 

Voor ik de volgende dag aansneed eerst risotto met paddenstoelen eten (ik hoorde/hoopte ook even pannenkoeken).

Nu vragen jullie je waarschijnlijk af: Wat doet die stelling daar nu? Wel, dit was mijn openingstruc tegen mijn volgende tegenstander. Hierop volgde: Kf8 Lc7 De8 e5 en toen Pe4 Pd6. 3/3

Toen moest ik tegen een non-classé die ik wel al kende en heel goed is.  Hierover valt weinig te zeggen buiten het feit dat ik beter stond en toen een toren blunderde in drie zetten;)

De laatste partij was ook tegen een elfjarig kind, deze partij duurde heel lang. Het draaide uiteindelijk op remise uit. 

Eindscore 3,5/5. Ik wil mijn ouders bedanken voor het organiseren en Annelies voor het opvolgen. Dit toernooi was een grote factor in mijn eloboost van 101 punten en een geslaagd eindejaar! Gelukkig nieuwjaar allemaal!!!!!!!!!!!!!

Categorie

Algemeen

Reacties

Dikke proficiat Adriaan! Een eloboost willen en er eentje krijgen zijn 2 verschillende dingen. Veel bezig zijn met schaken om die te verdienen heb je helemaal zelf gedaan!