Eerste ronde open Toernooi

Dinsdagavond 24 oktober 2023 vond de eerste ronde van de tweede editie van ons Open Toernooi plaats. Een schaaktoernooi gespreid over 7 dinsdagavonden waar iedereen van de club, leden van andere clubs, enthousiastelingen, konden aan deelnemen. 30 enthousiaste schaakliefhebbers hadden zich ingeschreven. Wat inhield dat we om 19u30 dan ook 15 speeltafels moesten opzetten. Een goede warm-up voor uw slaperige verslaggever om het traditionele bezoek van klaas vaak hopelijk wat te kunnen opschuiven šŸ™‚Ā 

Om 20u stipt gingen we van start. Wat een kwartiertje vroeger is dan op een normale clubdag. Dit was in de communicatie op voorhand wel meegedeeld maar blijkbaar toch enkele mensen ontgaan. De klokken werden echter onverbiddelijk gestart. We hebben een strenge arbiter šŸ™‚

Ikzelf moest spelen met zwart tegen Rik op bord 4. Een heruitgave van onze confrontatie een maand geleden op een clubavond. Vorige partij had ik mijn gevreesde Siciliaan bovengehaald om de winst binnen te rijven. Ik vreesde echter Rik zijn uitstekende voorbereiding en besloot voor een rustigere opstelling te gaan. Dit bracht Rik wat van de wijs want hij plaatste zijn lopers nogal passief. Waarop ik maar mijn stoute schoenen aantrok, besloot niet te rokeren en heel mijn koningsvleugel vooruit gooide!

Op bord 1 en 2 hadden rond 21u30 de favorieten Ward en William al snel hun partij in hun voordeel beslist. Op bord 3 zag het er ook snel naar uit alsof Marc het laken naar zich toe zou trekken. Het was duidelijk dat erĀ bloed, zweet en tranen op de lagere borden zou vloeien.Ā 

William zijn vroege winst lietĀ hem toe enkele sfeerbeelden te maken:

j
Op de voorgrond Jo vs Jan. Midden Akos in gedachten verzonken tegen Kurt. In de verte uw verslaggever
v
Fjodor -Ā Veerle
e
Medhat - Eric

Terug naar mijn partij... Mijn pionnen offensief had blijkbaar indruk gemaakt op Rik. Zijn f3 om mijn pionnen opmars te stuiten, hield meteen ook zijn Paard op h2 in bedwang en opende de zwarte a7-g1 diagonaal richting zijn koning.Ā 

f3
Het paard op h2 kijkt mistroostig toe hoe Rik f3 speelt

Toen hij vervolgens de laatste verdediger van die diagonaal, zijn zwarte loper, afruilde voor mijn imposante knol op f4, had mijn andere knol zijn stal op e3 geroken.

l
Lxf5 en gh. Het arme paard op h2 ziet f3 niet meteen meer vrijkomen

Mijn paard ging dan ook in volle galop naar e3, mijn zwarte loper negerend die ook wel graag plaats had genomen op die diagonaal. De loper besloot dan maar via een zijweg bij Rik binnen te vallen.

s
r
De 3d versie van bovenstaande stelling

Enkele zetten en een Toren later opende ik de h lijn en vond Rik dat het feestje lang genoeg had geduurd.

e
Na zwarts hg hebben we de analyse zaal even opgezocht

Zo konden we onze partij voor 22u afronden. Dat was lang geleden. Een partijĀ beeindigen voordat iedereen naar huis is. Dit gaf me de gelegenheid om nog wat rond te kuieren tussen de andere borden en hier en daar nog een fotootje te nemen.

q
Quinten - Yoran

Ā 

s
Ward - Piet
y
Jeroen - Andre

Op dinsdag 21 november vindt de twee ronde plaats. Dan zal ik waarschijnlijk wel wat minder noten op mijn zang hebbenĀ šŸ˜…

Uw slaperige verslaggever

Ā 

Categorie

Algemeen

Reacties