Goed bezig op het VJK

Alle uitslagen, klassementen en nieuwe paringen kunnen steeds gevonden worden op deze link.

Bij de -18/20 doet William het goed, met 4.5/6 staat hij momenteel op een gedeelde 2e plaats met vandaag een winst tegen Sim en remise tegen de leider, morgen mag hij de dag beginnen tegen Warre. Klaus staat maar op 3/6, maar heeft wat bizarre paringen eentje winnen en daarna telkens tegen een 2100 of 2200. Alexie haalt sinds vanmiddag punten binnen en staat op 3/6. Ook Lias, Jarno en Eleen hebben elk al 2/6 en beginnen toch te weten wat ze ook tegen 1600’s moeten doen als ze door de opening geraken.

In de -16 heeft Dries vandaag niets laten liggen en 3/3 gescoord om zo op 5/6 te staan wat een gedeeld eerste plaats met Juliette betekent. Echter zal Juliette morgen niet meer deelnemen zodat hij tegen haar niet kan strijden maar al tegen de 7e in de rangschikking uitkomt omdat hij al de rest al heeft gehad. Arthur 2.5/6 hoopt op nog wat meer punten morgen. Ruben heeft ook al een mooie 2.5/6 en Pieter 2/6 had na zijn remise in de ochtendronde toch wel erg moeilijke tegenstand.

Bij de -14 werd er telkens een onderlinge match geprogrammeerd. Na Parcival-Tyani 1-0 kwam er Tyani-Léon 1-0 en dan Léon-Wolf 0.5-0.5. In de 7e ronde komt hier gelukkig geen vervolg aan. Tyani en Parcival hebben beide 4.5/6 en mogen morgen respectievelijk aantreden op bord 2 tegen Rune en 3 tegen Daniele. Tibe, Wolf en Léon haalden vandaag dan wel minder punten, morgen pakken ze er misschien wel elk 3? (2.5 is ook net ok.)

In de -12 was vandaag enkel Alexander present, de eerste ronde werd vlot gewonnen. Dan was er een jammerlijk verlies doordat de tegenstander zijn stukken gewoonweg actiever stonden en het helaas snel bergaf ging. Daarna wist hij remise te behalen tegen Arne, maar dat was misschien wel het laatste remisevoorstel? Met 3.5/6 gaat hij vol goede moed de laatste dag in. Lasse komt er dan ook terug bij (na het schoolschaak) van vandaag en zal ook wel goed opgewarmd zijn.

Morgen komen Paul en Yumi in de -8 en Stan en Killian in de -10 ook tonen wat ze al kunnen op het Vlaamse niveau.

Categorie

Jeugd