Sint-Barbara Belgisch kampioen Lasse en Pjotr beste bord

Naast het Vlaams kampioenschap dat voor de grote 3 dagen in beslag neemt was er ook nog het Belgisch schoolschaakkampioenschap dat vandaag plaatsvond.
Deze 2 tornooien worden dus tegelijkertijd georganiseerd wat veel spelers verplicht tot keuzes maken (op Lasse na die koos voor een combinatie).
In het middelbaar kozen de meesten voor het Vlaams waardoor er toch wel een opmerkelijk en volledig Waals podium te zien was. Jammer dat dit samenvallen de titelkansen van Vlaamse scholen toch wel drastisch doet verminderen.
Maar over tot de resultaten.

Don Bosco Zwijnaarde (met Loïc en een fantastische 8/9) kaapte plaatsen 4 en 7 weg, wie van onze club exact in welke ploeg meespeelde weet ik niet. Het Sint-Lievenscollege (met Wouter 5/9) werd 5. Sint-Paulus met daarin Xander (7/9) kon helaas maar 3 schakers verzamelen (omdat de rest op het VJK meespeelt) en werd 9e.

In het lager onderwijs speelden er maar 3 kinderen van de club mee. Gewoon meespelen kan je dit echter niet noemen, dit is onderling hard maar sportief strijden voor de prijzen 1 en 2. Sint-Barbara (met Lasse en KGSRL-ers Elias, Julian en Enes) wist dit jaar al Oost-Vlaams en Vlaams kampioen te worden maar SFB Melle (met Pjotr en Stan en de jongste 2 Deleu’s) was uittredend kampioen geworden.
De spelers van Sint-Barbara wisten all 9 matchen te winnen en werden Belgisch kampioen! SFB Melle verloor enkel tegen de eersten en legden beslag op de 2e plaats.
Naast deze ploegprijzen waren er ook nog bordprijzen waar Lasse (bord 2 met 8.5/9) en Pjotr (bord 3 met ook 8.5/9) konden beslag op leggen.

Categorie

Jeugd