Lotus en Eden winnen West-Vlaams jeugdkampioenschap!

De titel kan een beetje verwarrend zijn. LSV-Chesspirant is wel degelijk een oer-Oost-Vlaamse-club met locaties te Merelbeke en Lokeren.
Nu is het wel zo dat er soms schakers zijn die iets verder wonen en toch willen aansluiten bij ons.

Lotus en Eden zijn beide gestart met schaken in West-Vlaanderen (Tielt en Waregem) maar vertoeven intussen al even bij onze club als hoofdclub. Doordat ze in Waregem wonen mochten ze buiten categorie meespelen op het West-Vlaams jeugdkampioenschap.

Eden speelde bij de -10 mee en had 1 wedstrijddag op de planning. Eden kwam zag en overwon ze bijna allemaal. 1 keer verloor ze een parij omdat ze iets te snel voor de winst wou gaan en het deksel op haar neus kreeg. Met 6/7 werd ze op scheidingspunten winnaar van de -10/-8 reeks!

Lotus speelt normaal nog bij de -14, maar koos voor de uitdaging van de -16 in dit tornooi. In de laatste ronde van dag 1 moest ze een remise toestaan. Op dag 2 wist ze wel alle punten binnen te halen. Met 6,5/7 werd Lotus vlot winnaar van de -16-reeks.

Dit zijn beide hele straffe prestaties!

Ook het Oost-Vlaams jeugdkampioenschap komt eraan. Dit wordt gespeeld op 2 dagen voor de oudsten (2013 en ouder) en op 1 dag voor de jongsten (2014 en jonger). Dit tornooi dient tevens als selectietornooi voor het Vlaams Jeugdkampioenschap van zondag 7 tot en met dinsdag 9 april dat in de Floreal in Blankenberge zal doorgaan. Inschrijving is gratis voor leden van de club omdat de organisatie een samenwerking van KSK Colle Sint-Niklaas en onze club is. Alle info: https://www.lsv-chesspirant.be/tornooien/oost-vlaams-jeugdschaakkampioe…

Categorie

Jeugd