Viering Koninklijke titel

Dit jaar mochten we met onze club officieel het Koninklijk predicaat in ontvangst nemen en zijn we officieel erkend als Koninklijke Maatschappij. De titel "koninklijk" kan door de Koning worden toegekend aan Belgische verenigingen die 50 jaar ononderbroken bestaan. 

Om dit te vieren hielden we op zondagmiddag 3 september een clubdag bij Restaurant De Vos in Lokeren met allerhande activiteiten. Niet enkel de schakers maar ook de niet schakende familieleden waren van de partij. Ook niet helemaal onbelangrijk: het was schitterend weer! Wat de dag een extra feestelijk tintje gaf.

We zijn rond 14 natuurlijk eerst van start gegaan met te klinken op onze titel. Om ons daarna op te splitsen im verschillende groepen. Er was voor elk wat wils.
 

opening
We zijn van start gegaan met een openingswoordje van de voorzitter.

Voor de jongsten was er een springkasteel en veel plaats om buiten te spelen. Waar dankbaar gebruik van werd gemaakt.

Er was een schaak simultaan tegen IM Tom Piceu. Naast een sympathieke jongen ook een erg sterke schaker. Hij liet zijn tegenstanders de keus of ze met wit of zwart wilden spelen en iedereen mocht deelnemen ongeacht je sterkte. Eenmaal de partijen starten bleek hij als het op schaken aankwam toch iets minder sympathiek ;-)

sim
Zwoegen en zweten
jer
Jeroen probeerde een intimidatie techniek

Er werd ook een open lucht Schaaktornooi met tijdshandicap gehouden. Waarbij de minst sterke schaker een tijdsvoordeel krijgt tegen een sterkere speler. Veerle leidde dit alles in goede banen.

action
Openlucht toernooi

Binnen was er een lezing van oud-lid Gert De Vreese over zijn boek "Mijn meest memorable interviews". Wat ook voor aangename conversaties zorgde omtrent de hedendaagse schaak actualiteit.

boek
Gert bespreekt enkele bekende figuren

Een wandeling in natuurgebied Het Molsbroek. Het stralende weer en de begeleid door Eric, maakte dit een erg geslaagde uitstap.

wandeling
Wandeling in Molsbroek


Rond 16u30 ronden we de activiteiten af en hebben we de barbecue in gang gestoken en er een gezellig samen zijn van gemaakt.

barbecue
Een mooie zomer afsluiten met een barbecue

 

Categorie

Algemeen