ONJK 2023

Dag 1

Ook dit jaar gaat onze club weer naar het ONJK. 24 dappere schakers smijten zich komende week om veel prijzen mee naar huis te nemen.

Dit jaar is het voor het eerst in Dieren, waar net zoals dit jaar al vaak het Open Nederlandse Kampioenschap voor volwassenen werd georganiseerd. We slapen op een vijftal kilometer van de speelzaal, dit is ideaal voor de lange slapers.

We worden dit jaar opnieuw culinair verwend, alvast bedankt aan Wendy, Marisa, Heidi, Larisa, Lien, Cathérine, Lies, Ilse, Isabel en Axelle!

Voor coaching zijn Roel, Fleur en ikzelf mee. Fleur en ik waren ook nog jong genoeg voor de U25-reeks, dus spelen zelf ook mee. Ook Luc is mee als coach, hij begeleidt vooral zijn poulains.

Bij onze jongste gangsters is Eden goed gestart in de U9. Met 2/2 speelt ze morgen op bord 2, spannend! Timur haalde 1/2.

In de D-reeks zijn Senne en Tigo gestart met hun eerste ronde te winnen.

In de C-reeks zijn we met veel van onze club, met al meteen een onderling duel als resultaat. Abel haalde het van Adriaan; terwijl Lotus, Maarin, Killian, Maxim, Stan, Jack en Mattijs hun eerste partij wonnen. David haalde door een bye ook al een punt. Bij broer en zus Peeters moet de motor nog op gang komen, zij zijn morgen klaar voor hun echte start. Ook Arthur moest de duimen leggen tegen een sterkere tegenstander.

Arthurs broer Victor is ook mee met ons, hij verloor ook van een sterkere speler in de D-reeks.

In de B-reeks zijn Fedor (nog zo een kindje mee met ons) en Diana de 2 hoogste elo's. Zij wonnen vrij vlot hun partij. Lars speelde een goede remise tegen een sterke tegenstander.

In de A-reeks is Lasse nu al zeker van een top 11-plaats. Daarboven legde hij ook nog een 1700 over de knie, een sterke start!

Bij de veteranen (we spelen minder rondes omdat we al wat ouder zijn) van de U25 doen William en Fleur (nog zo een door de club geadopteerd kindje) mee. Bij Fleur ging haar sterke koningsaanval over in een minder eindspel, met verlies tot gevolg tegen de 3e Belg uit de reeks. Ikzelf moest tegen een 11-jarige knaap die net boven de tafel kwam. Hij had wel al 1850 elo, en dat heb ik gemerkt. Door goed spel van hem een misrekening van mezelf won hij de partij.

Morgen een nieuwe dag, we zijn er nu al klaar voor! Ik zal proberen om elke dag een verslagje te posten, als vervolg op dit artikel. Zeker blijven volgen dus!

Groetjes van uw reporter ter plaatse, tot morgen!

Dag 2

Excuses, mijn belofte van elke avond een verslagje te schrijven is al mislukt. Dat komt omdat er gisterenavond een teamblitztoernooi was! Later in dit verslag meer daarover. Vandaag, zondag, is het rustdag en zijn er geen rondes.

U kan alle uitslagen en enkele liveborden vinden op https://onjk.schaken.nl/. Bij onze jongste telgen haalden Eden en Timur beiden een sterke 4/6. Zij gaan maandag nog 3 keer proberen winnen om hun eerste toernooi mooi te eindigen. Vanaf dinsdag spelen zij een 2e toernooi!

In de U12 sputtert de motor van Victor nog wat, zijn goede partijen werden nog niet beloond in een punt. Tigo kon na zijn eerste winst nog geen punten bijschrijven tegen sterke spelers. Senne mag met 2,5/4 maandag spelen op bord 5.

Bij de C-reeks spelen we met veel, maar we hebben nog veel onderlinge duels gehad. Hopelijk word ik niet gestraft met deze uitspraak en volgen er wel allemaal interne partijen. Yumi, Paul, Arthur, Abel en Mattijs hebben elk een punt. David, Jack, Maarin, Stan, Adriaan en Lotus doen beter met 2 punten. Maxim speelde gisteren een remise waar ik niks van snapte, het is de moeite om zijn partij eens te bekijken. 2,5/3 dus. Maar topschutter Killian, die altijd goed speelt op een ONJK, heeft een perfecte 3/3!

In de U16 hebben Fedor en Diana een logische 3/3, maar ze moeten nog niet tegen elkaar. Als ze blijven winnen zal dit uiteraard wel gebeuren. Lars kon reeds een halfje scoren tegen allemaal hogere elo's, maandag is hij klaar voor zijn eerste volle punt.

In de A-reeks heeft Lasse 2/3 en mag maandag de elofavoriet uitdagen.

Bij de opa's en oma's van de U25 was er wel al een onderling duel. De felbeladen strijd tussen William en Fleur eindigde in het voordeel van William. Een openingsfoutje was niet meer goed te maken, wellicht te veel stress? Of misschien zoekt ze nog haar schaakritme, aangezien dit haar eerste 2 officiële partijen zijn in 2 jaar.

's Avond bleven enkele blitzers in de speelzaal, onze zorgmama's brachten ons overheerlijke wraps. In het teamblitztoernooi haalde het team 'België Boven!' niet de knock-outs. 'De beste meisjes' verloren in de kwartfinale, al hebben ze zeker beter gespeeld dan hun elo! Het team 'Team zonder Abel' verloor jammerlijk zeer nipt de finale (2 remisestellingen werden helaas verloren), maar een 2e plaats is zeer mooi.

Zoals ik al zei op zondag geen schaken, er wordt vandaag gezwommen en gebowld.

Tot maandag!

Je kapoen, William 

Dag 3 - 4 -5

Ik hoor jullie al denken: "Hoe doen mijn clubgenoten het?" "Speelt mijn zoon/dochter/vriend/vriendin... mee voor de prijzen?" "Leeft mijn favoriete verslaggever nog?!"

Wees gerust, ik ben terug. Zondag waren er geen partijen, dus geen verslagje. Gisteren was ik het verslag voor 36% vergeten en had ik voor 64% procent geen zin. Mijn excuses, hier een verslag van de afgelopen dagen.

Zoals ik al zei was er zondag geen partij, het was rustdag. Dat betekende uitslapen en een veel te uitgebreide en een veel te lekkere brunch. Dank aan de zorgmama's! Voor de rest van de dag gingen de waterratten zwemmen, de andere ratten speelden spelletjes op onze verblijfplaats.

Maandag was een drukke dag. Voor iedereen minstens 2 partijen! Er werden goede resultaten wat afgewisseld met mindere. Vooral belangrijk is dat het eerste toernooi voor Eden en Timur er op zit. Zij startten op dinsdag na hun toernooi in de F-reeks hun toernooi in de gezamenlijke FGH-reeks. Timur werd knap 4e (gedeeld 3e) met 6/9. Eden haalde 5,5 en werd 6e en eerste meisje!

Dinsdag was een rustige dag. Er werd enkel in de voormiddag gespeeld. Ondanks dit werden er veel (snelle) remises gespeeld. Eden startte met 1,5/2, Timur nam de volle buit.

In de D-reeks konden Senne en Tigo elkaar nog steeds ontwijken, tot vandaag. Tigo zit op de helft met 4/8, Senne heeft een halfje meer. Ik kijk al uit naar hun duel op bord 7! Victor zit hen op de hielen met 3,5 punten.

In de C-reeks hebben we al veel onderlinge duels gehad, er staan er ook nog enkele op het programma morgen. Adriaan is na zijn verlies op kruissnelheid gekomen. Met 5/6 daagt hij de koploper uit. Killian kon een halfje afsnoepen van die koploper, hij heeft 4,5. Maxim en Maarin hebben 4, Lotus en Jack 3,5. Stan en Yumi zijn niet heel tevreden met 3, maar zullen zeker nog scoren. Arthur, David en Mattijs scoorden 2,5. Abel kon zijn goed spel eindelijk eens belonen met nog een punt, hij lijkt vertrokken. Paul won 1 partij maar vertrok daarna op kamp in Duitsland.

In de B-reeks won Diana het duel tegen Fedor, zij is de enige in het hele toernooi die voorlopig het maximum van de punten heeft! Morgen gaat ze trouwens winnen van haar achtervolger die een punt minder heeft. Fedor begon met 4/4, maar verloor dan 2 keer. Geen slecht resultaat, maar misschien zat hij wel te laat in zijn bed?

Lasse heeft in de A-reeks 3/6. Met morgen een goed resultaat zet hij een grote stap richting een plaats in de bovenste helft.

Bij de grote kindjes van de U25 kon ikzelf na 2 (waarvan 1 hele saaie) remise nog eens winnen vandaag. Morgen tegen de elofavoriet, die gaat er zeker aan. Fleur kon haar eerste 2 punten erbij schrijven. Een winst na een mooie aanvalspartij tegen een arrogante Nederlander, en een partij met het meest geniale strategische pionoffer dat ik ooit heb gezien. Die laatste winst was tegen een aangename Nederlander. Ze heeft morgen helaas wel een bye, u kan op de foto zien hoe ze deze ronde zal doorbrengen.

Morgen ben ik er weer, met meer weer!

Groeten van de leukste verslaggever in Dieren en omstreken.

Categorie

Jeugd

Reacties

Leuke verslagen William, steeds een plezier om te lezen!
Veel succes aan alle deelnemers!