SVBT 2023

Er zijn zo van die dagen dat je als club alles kan, wij konden op 29 juli heel erg goed voetballen!

Helaas voor ons was er die dag geen groot voetbaltornooi, maar wel een SVBT(Schaak-Voetbal-Badminton-Tafeltennis)-tornooi. Ook die andere dingen waaronder schaken moesten we dus goed in proberen presteren.

Ons team bestond uit William, Léon, Wolf, Alexander en ikzelf die het tornooi al kenden. Xander moest omwille van een blessure helaas afzeggen. Ward, Arthur en Pieter-Jan maakten een heel geslaagd debuut en mogen zeker nog terug meedoen!

Onze eerste ronde speelden we tegen KOSK. In het tafeltennis namen we vlot de bovenhand, al begon ik na de eerste match erg hard aan mijn eigen 6e bord te twijfelen nadat ik genadeloos weggespeeld werd. Bij het badmintonnen verloren we, we wisten dat dit normaal onze grootste zwakte was, bovenin kwamen we met de eerste 4 borden samen helaas nog niet aan 21.

In ronde 2 mochten we voetballen en tafeltenissen tegen KGSRL. In het voetbal kwamen we uit aan dubbele cijfers, maar ook nog een werkpuntje in de vorm van een tegengoal, 12-1 was het verdict. Het tafeltennis werd vlot gewonnen.

Op naar ronde 3 tegen Lommel-Kortrijk. Ik had een deel van onze tegenstanders nog onderdak geboden voor hun verre reis naar Oostende, maar nu stonden we tegenover elkaar. De schaakmatch haalden we mooi binnen met 5,5-2,5. In het voetbal haalden we geen dubbele cijfers, maar wel behielden we de 0, 8-0 als eindresultaat.

Oostkamp was onze badminton en schaaktegenstander. Bij het badminton verloren we helaas opnieuw op de eerste 4 veldjes, weliswaar iets minder hard dan in onze eerste badmintonmatch, dat is normaal best lastig om recht te zetten. Maar plots voltrok zich een mirakel en door de winst van onze borden/veldjes 5-8 verkregen we een gelijkspel! Verder gaand op deze positieve noot wonnen we ook in het schaken.

Tegenstander 5 werd Opwijk. In het pingpong verloren we als team voor het eerst heel nipt een match, 2 matchen gingen naar verleningen maar 3-5 betekent verlies. In het voetbal werd opnieuw 8-0 genoteerd zodus hadden we nog steeds in elke confrontatie zeker de helft van de punten gescoord.

Zottegem was onze tegenstander in de 6e ronde. We moesten absoluut alles op alles zetten wilden we Brugge nog kunnen bijhouden in het klassement. Het schaken verliep echter niet vlot, ikzelf blunderde onder andere los een stuk, de kansen op de 1e plaats waren ferm geslonken, bijna nihil geworden. In het tafeltennis kwamen de punten wel weer vlot binnen om de situatie wat recht te zetten.

De finale ronde was tegen Brugge, die reeds zeker was van winst en wij waren reeds zeker van de 2e plaats maar wat eer-puntjes sprokkelen is ook belangrijk. Op de hoogste badmintonveldjes speelden we zowaar spannende matchen waarin net het onderspit gedolven werd, maar vanaf veld 4 haalden we alles binnen dus zo ook onze eerste badmintonploegwinst! We hoopten onze schaakprestaties van vorig jaar tegen Brugge te herhalen, maar ze waren ruim te sterk en we moesten genoegen nemen met 1,5-6,5. Nuja 4 getitelde spelers tegenover 0 dus dat is misschien nog wel respectabel.

Het eindverdict was 9,5/14 en een supermooie 2e plaats. Sinds onze eerste deelname zijn we jaarlijks al plaatsjes gestegen in het klassement. Er was wel nog een straatlengte voorsprong voor winnaar Brugge met 12,5/14. We zijn wel benieuwd hoe we tegen Brugge zouden presteren in het voetbal, wie weet komen de paringen volgend jaar wel zo uit?
Voetbal 3/3: Volgens de verwachtingen.
Badminton 1,5/3: Meer dan verwacht, verdere progressie is zeker nog mogelijk mits we wat toptransfers doen (of onze beste badmintonners niet op vakantie gaan).
Tafeltennis: 3/4: De maximale score ligt binnen handbereik.
Schaken 2/4: Minder dan anders, gelukkig zijn er veel tornooien in het vooruitzicht om deze skillz wat op te krikken.

Individuele topscores

  • Tafeltennistalentjes: Wolf scoorde een fantastische 4/4 op bord 1 maar ook Ward zijn 4/4 (op bord 5) na jaren training tegen zijn broer mag gezien worden!
    • Veel respect voor Léon die op bord 2 toch mooi een punt binnenhaalt, Pieter-Jan die op bord 3 zelfs 3 punten binnenhaalt.
  • Badmintonhelden: Wolf, William en Ward scoorden op 6-7-8 telkens de volle buit!
    • Eeuwige dank voor Arthur, Annelies en Pieter-Jan die zich op de hoogste borden volop gesmeten hebben, maar het heeft niet mogen zijn. We zullen nog wat oefenen tegen volgend jaar.
  • Schaakmeesters: Geen. Oei, nee dat is niet waar. De tegenstand was sterk, het maximum halen was moeilijk/onmogelijk. Wolf (4e bord), Alexander (bord 6) en Pieter-Jan (8e bord) scoorden mooi 3/4. Arthur schaakt een pak minder door zijn studies maar scoorde ook mooi de helft.
  • Topschutters: Met 28 gemaakte goals en 1 tegengoal ga ik toegeven dat ik de stand helemaal niet heb kunnen bijhouden, het ging te snel. Ik gok op Alexander als absolute topschutter en Wolf als nummer 2. William en Léon waren prima veldspelers en Ward de beste keeper van het tornooi!
  • Ikzelf was natuurlijk de kapitein die deze fantastische ploeg bijeen kreeg en na zware onderhandelingen de bordvolgordes bepaald had.

Categorie

Algemeen