ONJK 2023: Het eindverdict

U moest er even op wachten, maar hier is nog een verslagje van het ONJK. Met enige vertraging, ik zal het op de vermoeidheid en de Lokerse feesten steken. U kon onze avonturen reeds volgen in dit artikeltje: https://www.lsv-chesspirant.be/blog/onjk-2023. Nu laat ik u graag weten hoe onze strijders het hebben gedaan.

Graag wil ik beginnen met nogmaals de zorgmama's en -zussen te bedanken. Duizendmaal dank aan Wendy, Marisa, Heidi, Larisa, Lien, Cathérine, Lies, Ilse, Isabel en Axelle voor de goede zorgen en het heerlijke eten!

U kon al lezen dat Eden en Timur het prima deden in hun eerste toernooi. In de U9 haalde Eden de eerste meisjesplek en een 6e plek met 5,5/9. Timur haalde een mooie 4e plek met een halfje meer. In hun tweede toernooi, de gezamenlijke FGH-reeks, deden ze het ook meer dan uitstekend. Eden haalde opnieuw 5,5/9, genoeg voor een gedeelde 6e plaats en een gedeelde eerste plaats bij de meisjes. Timur speelde nog beter dan het eerste toernooi, en haalde 6,5 met een gedeelde 2e plaats! Op scheiding werd hij helaas 'maar' vierde. Knap gedaan van onze benjamins!

Onze sloebers van de D-reeks waren aan elkaar gewaagd. Tigo mocht in de laatste ronde de toernooiwinnaar uitdagen, maar moest helaas de duimen leggen. 6,5/13 en een knappe 14e plaats is een heel mooi resultaat! Senne volgt op een halfje met 6 op plek 18. Victor speelde ook goede partijen en eindigde op plek 23 met 5,5/13. Dit jaar hebben ze weer veel bijgeleerd, ze zijn nu al klaar om volgend jaar nog beter te doen! De partij van Tigo won trouwens ook de spektakelprijs, helaas ging de prijs naar zijn tegenstander.

In de C-reeks hadden we veel deelnemers van de club, ze stonden allemaal paraat om hoge ogen te gooien. Er waren natuurlijk ook veel clubduels, met Arthur als koploper die maarliefst 4 clubgenoten tegenover zich kreeg. Paul haalde 1/3, hij vertrok maandag op kamp. Mattijs en David scoorden een mooie 3,5/9, niet slecht voor een van hun eerste grote toernooien. Abel had een goede eerste ronde, daarna sputterde de motor wat. Een sterke eindsprint zorgt voor 4/9. Lotus haalde de helft, Yumi een halfje meer. Beiden waren niet heel tevreden, maar zijn nu opgewarmd om te knallen in Brugge en Dieppe. Stan scoorde ook 5/9.

Er waren een hele resem spelers met 5,5/9. Jack had de hoogste scheiding en haalde een 10e plaats. Adriaan en Maarin werden 12e en 14e, het was amper te merken dat ze in een hogere reeks speelden! Arthur werd 18e in zijn half clubkampioenschap.

Maxim en Killian zijn duidelijk ONJK-spelers. Ze speelden het hele toernooi op de topborden en tegen topspelers. Maxim scoorde een sterke 6e plaats met 6/9. Killian deed nog beter en werd met 7 punten knap 3e (net als vorig jaar trouwens)!

Op naar de B-reeks, waar Lars knap 5/9 haalt tegen onder andere ook wat hogere elo's. Goede partijen met goede resultaten, altijd leuk om te zien! Fedor en Diana waren nummer 1 en 2 op elo. Hoewel dat in de jeugdreeksen vaak weinig wil zeggen, eindigde Diana wel op die plaats. Ze moest in de laatste ronde hetzelfde presteren als haar concurrent waar ze al van won, maar hij haalde een halfje meer. Een mooie tweede plaats met 7,5/9 is wel een knappe prestatie. Fedor was minder tevreden over zijn toernooi, maar me 6/9 werd hij wel knap 3e!

De A-reeks was een vreemde reeks. Omdat ze slechts met 11 waren met 9 ronden, kwam er in ronde 9 soms een duel uit de bus die al eerder in het toernooi plaats vond. Lasse, die de avond ervoor voor het eerst ooit thee dronk, haalde een solide 4,5/9 en een 7e plaats. Hij wisselde goede partijen af met mindere, maar er werd uiteindelijk toch veel elo verloren.
Hier kan u zien wat Lasse van zijn eerste theetje in zijn leven vond:

Lasse drinkt zijn allereerste thee ooit

Bij de U25 deden coaches Fleur en William mee. Fleur speelde goed en was tevreden, 3,5/7 bij haar eerste partijen in 2 jaar. Ikzelf was wat minder tevreden, al speelde ik niet zo slecht. Ik eindigde met 4/7, ondanks dat ik de laatste ronde bye kreeg werd ik 4e. We hadden het graag beter gedaan, maar zijn vooral blij dat we de kindjes deze week wat konden bijleren.

Resultaten en partijen zijn te vinden op https://onjk.schaken.nl/.

Dankjewel aan Luc, Roel en Fleur voor de leuke week en de goede coaching van de kinderen. Ze hebben weer veel bijgeleerd!

Ook nog eens een dikke merci aan de zorgmama's, dank om ons een week te verwennen!

Tot volgend jaar!

Je kapoen,
William

Categorie

Jeugd