Ploeg 2 draait goed mee

Adriaan schreef een verslagje van zijn optreden in ploeg 2 in ronde 6.
Daarna was er wat radiostilte.

In ronde 7 trok de ploeg naar de Mercatel, de eerste schaakclub van Diana en Maxim. Mercatel speelt mee voor de kampioenstitel, vorig jaar leek die titel voor hun al zo goed als zeker tot het dan op het einde 2 keer mis ging. Deze keer wist Mercatel met 3,5-2,5 de winst binnen te halen. Volle punten waren er voor Pjotr en Léon, Lotus scoorde een remise.

Ronde 8 was een thuismatch waar Tournai op bezoek kwam. Als een Waalse club in je reeks zit dan ben je vooral blij als ze naar je toe komen. Tournai kwam af met 6 spelers en hun hoogste elogemiddelde van het seizoen, 2000! In onze ploeg is enkel Diana daar ooit al eens komen piepen. Nu is het wel zo dat jeugdig enthousiasme gelukkig vaak wint van jarenlange ervaring (zo hopen we het toch altijd), met 4,5-1,5 werd de match overtuigend gewonnen. Voor Diana lukte het niet op bord 1, voor Pjotr, Klaus, Wouter en ikzelf lukte het wel de volle buit binnen te halen. Lotus scoorde een remise.

In ronde 9 zaten we eerst met een spelersoverschot waardoor Alexander en ikzelf in ploeg 1 gingen aanschuiven, maar door ziekte (wat je nooit plant) werd het toch krap en moest er geschoven worden met helaas in een andere ploeg een ff tot gevolg. De match tegen KGSRL 6 ging erg gelijk op, er werden 4 remises gespeeld, Pjotr won en invaller Lars verloor. Dus de eindstand werd een 3-3.

Ronde 10 was opnieuw een uitmatch, maar opnieuw een niet al te verre uitmatch. De tegenstander was Landegem 1 die net als KGSRL 6 ergens onderaan het klassement vertoeft. De punten zouden voor hun best welkom zijn. Door afzeggingen werden Lasse en Maarin voor het eerst opgesteld en hun introductie in 3e klasse verliep prima! Lasse was na 1u5min al klaar met een winst, ikzelf had tegen dan een ruim klokvoordeel opgebouwd, Alexander had een erg groot ruimtevoordeel, ook op de andere borden zag het er nog erg gezond uit. Wouter zijn tegenstander was teruggekomen en had een of andere remise geforceerd. Maarin mocht nog niet binnenkomen in de stelling van de tegenstander maar iets later was zijn toren rustig aan het laveren op de 7e rij. Alexander had de wedstrijd 'om ter grootste tijdsnood voor je tegenstander' gewonnen van mezelf. Onze beide tegenstanders dachten lang na omdat ze best moeilijke stellingen hadden, het punt kwam 2 keer de goede richting uit. Diana was voor zover ik het me goed herinner als laatste bezig, het leek eerder gelijk maar toch stonden er wat pionnen nog gevaarlijk, tot de tegenstander plots begon mee te werken en een stuk cadeau deed. 5,5-0,5 was het eindverdict.

We staan na 10 van de 11 rondes gespeeld mooi 3e in 3e klasse! Wie weet wat dat brengt voor de toekomst? De nummer 1 promoveert altijd, maar ook de nummer 2 zou in onze reeks wel eens kunnen promoveren door een speciale interclubregel.
Alle spelers van de ploeg halen zeker de helft of meer, de tegenstanders zijn vaak gemiddeld een 100 a 150 elo sterker dan onze eigen elo's bij de start van het seizoen. Ik ben benieuwd wat ze allemaal nog in hun mars hebben voor de toekomst.

Categorie

IC