Ploeg 2 haalt de buit binnen in Dworp

Eerst dacht ik in 5e klasse te spelen, dan werd het plots 3e klasse en dan toch maar 4e om af te ronden.
Afwezigheden hier en daar zijn niet zo evident, maar aangekondigde forfaits die pas rond 10u binnenstromen zijn helemaal verschrikkelijk.

Van 10u tot 12u is er online schaakles, je hoort ergens iets tijdens je les door dat er forfaits vallen, je zegt jaja doe maar laat de kinderen maar spelen dan blijf ik wel thuis. Maar dat blijkt dan technisch niet mogelijk met de sterktelijst.
Daarnaast viel ook het vervoer van de ploeg weg aangezien de mama van het 1e bord ging rijden en die speler niet op 2 kon spelen. Dus rond 12u20 besef je dan dat je zelf op het onverwachts naar Dworp mag, dit terwijl je autorijden een nachtmerrie vindt.

Een boterham met choco nog vlug voor de match en dan begonnen we. Met 1-0 voorsprong aangezien we een ff tegen kregen op bord 1. In elke partij werd al snel van de hoofdlijn afgeweken om er soms toch terug op uit te komen.
Mijn tegenstander had het wat lastig met een penning over de a-lijn en verloor kostbare tijd en materiaal tot er plots nog een toren cadeau kwam. Pjotr zette een pion van de tegenstander keurig onder druk, de tegenstander wou binnenkomen met de toren maar was minder nauwkeurig en liet zijn toren insluiten wat leidde tot kwaliteitsverlies, daarna werd de stelling stelselmatig verbeterd omdat ruilen altijd in het voordeel was van Pjotr en hij dus vlotter naar voor kon. Wolf was aan het drukken op de zwakke h-pion maar met niet al te veel tijd voor beiden, elk een kwartiertje, speelde zijn tegenstander de breekzet e5. Alles lag wat meer open en aan die h-pion kon geen tijd besteed worden. Er ontstond een eindspel. Hier was er een optie om de voorsprong van 1 pion uit te breiden naar meer (zie diagram), vindt u de oplossing? Wolf was tevreden met dameruil maar objectief is dat niet genoeg. Op zet 39,5 viel echter de vlag van de zwartspeler die dus nog maar 39 zetten had uitgevoerd en was het volle punt wel binnen.

Eind goed al goed :)

 

Categorie

IC