Tournoi du Centre

Op het einde van de Kerstvakantie was er een tornooi in Anderlues. Het was een speciaal tornooi bestaande uit 3 delen.
Eerst op vrijdagavond wat blitzen, dan 3 lange matchen om op zondagnamiddag te eindigen met een rapidtornooi.

Tyani, Diana, Maxim, Lotus, Yumi en Paul waren van de partij.
Tyani scoorde het hoogste in de blitz met 8/13 met als strafste winst eentje tegen een 2197! Diana scoorde 7,5/13 en wist enkele 2000's punten afhandig te maken. Maxim scoorde 7/13, Yumi 6/13, Lotus 5,5/13 en Paul 4,5/13.

Op basis van de resultaten van de blitz werden dan de paringen voor de gewone partijen gemaakt. De gewone partijen telden voor 4 punten bij winst en 2 bij remise. De paringen waren soms ook een beetje raar omdat er nog enkele spelers zonder elo of met een niet zo accurate elo meespeelden. Tyani, Diana en Maxim scoorden elk 2/3. Lotus en Yumi scoorden elk 1/3. Paul speelde maar 1 lange match en trok dan huiswaarts.

Daarna werd met het huidige puntentotaal gestart aan het rapidgedeelte waar winst 2 punten waard was en remise 1 punt. In het rapid scoorde Lotus het sterkste met 4,5/7. 4/7 was er voor Diana, Maxim en Yumi. Bij Maxim was dit door een hele straffe eindsprint. Tyani scoorde 3,5/7.

In de eindstand werd Diana 14e, goed voor een 3e prijs bij de jeugd. Tyani werd 15e wat de 4e prijs bij de jeugd opleverde. Maxim werd 17e en was daarmee goed voor de eerste prijs van de 2e categorie. Alle deelnemers van het tornooi waren opgedeeld volgens elo in 3 categorieën, dus dat was wel straf gedaan dankzij die eindsprint! Lotus werd 47e en Yumi werd 49e en kreeg de 5e plaats in de 3e categorie.

Goed gedaan van onze schakers en dank aan de ouders om de verre verplaatsing te maken!

Eindklassement

 

 

 

Categorie

Jeugd