Ploeg 2 neemt veel punten mee

Het eerstejaar in 3e klasse hadden we vorig jaar goed overleefd. Onze eerste match van het seizoen mochten we het opnemen tegen en te Izegem die vorig jaar kampioen speelde in 4e klasse.

Op basis van de spelers die vorig jaar aantraden voor Izegem verwachtte ik dat het wel een interessante match zou zijn voor iedereen. Eens we aangekomen waren bleek dat Izegem iets meer reservers had moeten optrommelen dan wijzelf. Wij hadden een zieke, zij hadden enkele afwezigen. De doelstellingen over winst werd uitgesproken, ook al is die er natuurlijk altijd, als je die uitspreekt dan vergeet niemand wat het plan is.

Zelf had ik zicht op 3 partijen, Diana begon wel goed. Ikzelf won een pionnetje en de tegenstander wou zowel compensatie als de pion terug, maar daardoor was zijn aandacht iets te verdeeld. Pjotr veroverde ook een pionnetje.
Door een te snelle zet van mijn tegenstander werd 1 pion 2 en had ik nog een mooie greep op de koning. Diana haar tegenstander leek iets beter te staan bij aanvang van het eindspel. Bij Pjotr had ik vertrouwen in de c en d-pion.
Mijn tegenstander gooide niet veel later de handdoek in de ring, daarna volgden ook Pjotr en Diana met winst. Alexander wist ook te winnen, al had hij zichzelf wel even verward omdat hij dacht een stuk te hebben gewonnen, maar na een afwijkende uitvoering bleek hij helemaal niets voor te staan. Klaus speelde dame en paard tegen dame en loper + minder veilige koning mooi naar winst. Lotus stond een pion voor en geraakte tot een eindspel met elk 1 licht stuk en veel pionnen, daarna werkte ze vlot af naar wisnst. Zodus de ruimste overwinning ooit van ploeg 2, 6-0!

Volgende ronde belooft een iets grotere uitdaging, Wetteren 2 staat op het programma. Waar we nu gemiddeld 1700 elo tegenkregen in de eerste ronde zal dat eerder 2050 worden volgende ronde. Wetteren lijkt op het eerste zicht een titelkandidaat, maar we kijken ernaar uit!

Categorie

IC