Ploeg 6 speelt gelijk in Oudenaarde

Ploeg 6 mocht te Oudenaarde aantreden tegen Oudenaarde 2. Voor 5e klasse hadden ze een behoorlijk stevig elogemiddelde van 1500 klaarstaan. Cadeautjes zouden er dus niet uitgedeeld worden. De ploeg bestond uit Xander, Lasse, Leen en Nick.

Nick en Leen wisten helaas niet te winnen. Lasse won wel.
Hierbij nog het relaas van de marathonpartij van Xander: Ik kon eerst een overbelaste dame forceren waardoor ik 2 pionnen kon winnen maar miste toen iets toen ik dacht dat ik een derde kon winnen. Hierdoor kon mijn tegenstander een kwaliteit winnen en mijn koningsstelling openen. Tegen deze fase van het spel stonden er nog weinig stukken op het bord en speelde ik met een dame, een loper en 4 pionnen tegen een toren een dame en een pion. De tegenstander probeerde vaak, maar slaagde steeds net niet in het forceren van een mat of loperwinst. Dit ging vrij lang door en ik bood remise aan. Mijn tegenstander sloeg dit echter af en won een pion. Kort hierna maakt hij een fout en liet hij mij toe de dames af te ruilen met een trukje. Hierna moest een voor mij gewonnen eindspel gespeeld worden waar ik met een loper en 2 pionnen won tegen een pion en een toren. Ik ben na een heel lange met zwart uiteindelijk gewonnen!
Zo kon de ploeg tegen 19u eindelijk huiswaarts keren. Na de autorit had Nick nog een fietstochtje tegoed.
Een mooi gelijkspel tegen straffe tegenstand. Ploeg 6 staat op een 5e plaats in het klassement en heeft nog 3 spannende matchen op de planning staan.

Weetje in verband met de regels: Tijdens de partij van Xander had zijn tegenstander eens remise aangeboden. Zijn tegenstander deed dit alvorens een zet te spelen. Goed of fout?
Fout! Xander meldde hem dat dit remisevoorstel niet volgens de regels was. Eerst moest hij een zet spelen en vervolgens bied je dan in je eigen tijd remise aan. Xander wist dat er maar 1 goede zet was in de stelling. De tegenstander speelde deze zet. Kan Xander op dit moment de remise aannemen? Ja of Nee?
Ja! Elk remise-aanbod, volgens de regels of niet, blijft geldig tot je zelf een stuk aanraakt met de intentie om ermee te spelen.
Wist je zelfs dat elke remise-claim en zelfs elke poging tot ook een remise-aanbod is?

Categorie

IC