Belgisch schoolschaak te Mons

Vandaag vond het Belgisch schoolschaakkampioenschap plaats te Mons. Enkel geselecteerde ploegen kunnen meedoen aan dit tornooi.

Bij de mini's was de ploeg van Eksaarde geselecteerd, ze zagen echter af van deelname door de erg grote verplaatsing.

Bij de maxi's, het lager onderwijs tekende Eden opnieuw present op het eerste bord van SBS Torenhof. Een knappe score van 7/9 werd behaald, hiermee kon Torenhof als 6e van België huiswaarts gaan.

Bij het middelbaar vinden we Noah terug die zich met Sint-Lievens mooi wist te selecteren. Vandaag wist hij 3/9 te scoren in het sterke deelnemersveld.
Go! Atheneum Lokeren bestond opnieuw uit 4 clubschakers: Adriaan, Yumi, Yoran en Paul. Met 12 matchpunten uit de maximale 18 eindigen ze gedeeld 3e. De bordpunten verwijzen hen naar plaats 5. Na een 6e plaats op het Vlaams klimmen ze dus naar boven in de ranking met kansen op meer.
Tot slot is er Lasse die opnieuw in de prijzen viel. Na de titel op het Vlaams kampioenschap werd zijn school Campus Impuls nu sterk 3e op het Belgisch kampioenschap. Individueel was Lasse zijn score van 8/9 genoeg om de beste bord 3-spelers van het middelbaar te worden!
 

Categorie

Jeugd