Online Criterium Geel

Afgelopen zaterdag waren er heel veel spelers die klaarzaten om mee te spelen met het Online Criterium van Geel. Zoveel zelfs dat ik wat bang was of de -12 wel een winnaar ging vinden in 5 rondes. Met 2 kinderen op 5/5 eindigen en dan scheidingspunten laten beslissen zou minder leuk zijn, maar gelukkig kwam alles vanzelf in orde.

In de open reeks scoorde Killerbrecht-o_O de helft van de punten. Chessforreal en uthal moest met 2/5 genoegen nemen, chessforreal verloor wel enkel van 2000+ elo's. In 5 rondes speelt een beetje geluk met de paringen ook wel een belangrijke rol..

In de -14 haalde lars20 opnieuw een mooie 3/5 en MATHIASDK herhaalde zijn helft.

De grootste reeks was de -12, nu ja echt -12 was het niet er waren enkele -10 kinderen die het graag wat uitdagender wilden. Zo was er ook ALS1351 die vlot 4/5 haalde in deze hogere leeftijdscategorie. Lotusdecraene, Sequioa2010, Tlonders en oefeningen verzamelden elk 3 punten als hun deel.

In de -10 had GoldenMadis een eindsprint nodig om 3/5 te behalen. Smileytiger en marioracebaan wisten elk 2/5 te behalen. Glonders kon maar 1 keer de winst binnenhalen, hij moest in de 2 laatste rondes het tegen clubgenoten opnemen.

Bij de -8 wist Edenthecute 1 keer tot scoren te komen.

Al deze kinderen blijven vaak online spelen, op die manier weten ze waar ze staan, spelen ze voldoende partijtjes om alles uit de lessen te kunnen verwerken en gaan ze vooruit! We hopen allemaal om zo snel mogelijk terug weer achter een echt schaakbord te kunnen zitten op tornooien...
Het volgende jeugdschaakcriterium is op zaterdag 27 maart om 10u: https://lichess.org/team/criterium-all-category.

Categorie

Jeugd