Parcival wint in Brugge

Op het einde van het afgelopen jaar was er ook het einde van het criteriumjaar. In Brugge wordt er voor dubbele punten gespeeld, dit maakt het extra belangrijk om hier goed te scoren als je nog kan ingehaald worden/nog wilt inhalen.

In de F-reeks toonde Yumi haar vooruitgang en de 6/9 werd beloond met een 5e plaats! Paul kan als 6-jarige nog steeds goed mee in deze reeks en scoorde mooi 5/9. Briek scoorde de eerste dag nog op de foute manier (herdersmat), maar de 2e dag toonde hij ook dat hij zelf wel kan mat zetten in een gewone partij om op 3/9 te eindigen.

In de E-reeks speelde Ruben een fantastisch tornooi, op de 2e dag won hij eerst van een Akulov en dan 2 keer op bord 2, de laatste 2 rondes waren te veel/te moeilijk maar 6/9 is prima. Ook Killian haalde dezelfde score, volgend jaar kunnen ze beide nog voor meer gaan aangezien ze in de -10 blijven. Lars speelde mooie partijen en haalde 5/9. Axl en Klaas wisten elk 4 punten te verzamelen en deden weer heel wat ervaring op.

De D-reeks was de reeks waarin Alexander hoopte op een sterke score om zo misschien nog over Diana te kunnen in de eindstand, de concentratie was er niet altijd en zaken die normaal vlot gezien worden gingen nu niet, met 4/7 eindigt Alexander als 3e in de eindstand van de D-reeks met 1,5 tornooiwinsten dit seizoen.  Mathias haalde een zeer mooie 5.5/7 maar viel op scheiding net buiten de prijzen. Jiaqi had met 5.5/7 dan wel weer genoeg om in de prijzen te vallen (4e) door betere scheidingspunten, we mogen wel niet teveel remises spelen op termijn...
Pjotr kon er niet bijzijn maar behaalde met zijn 6 tornooideelnames waaronder 1 winst een 4e prijs in de eindstand van het criterium.

In de C-reeks was het voor het tornooi begon al spannend. In de tussenstand stonden Parcival en Tyani namelijk nek aan nek. Parcival kon over Tyani gaan mits een eerste plaats en Tyani niet net na hem eindigde. Door de vrij zware reeks was de kans op eindwinst voor Tyani weliswaar het grootste. Tuur (1,5), Adam (2), Rien (2,5) en Laura (3) streden dapper, sommigen strijden tegen zichzelf en soms helaas ook tegen de klok. Victor, Loïc en Wouter scoorden elk 4/7, ook Wouter is een slachtoffer van de klok die superpartijen speelt maar dan in tijdnood is de tegenstander net dat tikkeltje meer ervaren en gaan er punten verloren. Wolf ging vlot naar 4.5/7. Tyani scoorde 5/7 wat een normaal resultaat is gezien de tegenstand, maar na 4 tornooiwinsten wil je vermoedelijk wel meer. Léon speelde een supertornooi met een 1840 tpr en 5.5/7 die beloond werd met een 2e plaats. En dan was er nog Parcival, na 5/5 remiseerde hij in de laatste 2 rondes, dit was genoeg om eerste te worden in Brugge, met deze derde tornooiwinst van het seizoen die dubbel telt werd hij ook eerste in de C-reeks. Tyani werd dus 2e op een luttele 4 punten van Parcival en het podium van het eindklassement van het criterium in de C-reeks werd vervolledigd door Léon.

De B-reeks was onthoofd omdat de toppers allen andere oorden hadden opgezocht, daarnaast waren er niet zoveel spelers als in de andere reeksen. Arne mocht zo na winst in de eerste 2 rondes op het eerste bord plaatsnemen. Ruben eindigde 6e met 3.5/7, net daarachter vinden we Arne die met 3/7 afsloot. De strijd om de eindstand van het criterium was hier niet spannend. Dries wist na zijn 4e criteriumwinst van het jaar dat hij niet meer in te halen was en kon dus met een gerust hart in Charleville gaan spelen.

In de A-reeks speelden Eleen en Lias het sterkst van onze troepen, zo scoorden ze elk 4/7 met onderling een remise in de laatste ronde. Lias had echter winst nodig om in de criteriumeindstand nog potten te breken, nu werd hij net 6e. Xander was niet geheel tevreden met zijn 3/7. Alexie schoot pas in gang op de 2e dag om ook 3/7 te halen. Ook hier werd er niet meer gespeeld om de eerste plaats, William wist dat zijn achtervolgers ook in het buitenland een tornooitje gingen spelen dus kon hij net hetzelfde doen om ook eerste te worden.

Ik mocht dus bijgevolg opdraven voor heel wat prijzen van afwezigen wat ik geen enkel probleem vind. Naast de top 5 plaatsen die beloond werden met prijzen zijn er nog heel wat schakers die erg verdienstelijk speelden in het afgelopen jaar. Kunnen deze 3 eindwinsten voor de club in 2019 overtroffen worden?

Nog meer foto's vanuit Brugge kan je hier vinden: fotoalbum Ronald Flou.
De kalender voor het volgende criteriumjaar is gekend en vind je op de website van het criterium.

Categorie

Jeugd