Criterium Brasschaat en Hoboken

Dit jaar kwamen er 2 nieuwe tornooien bij op de criteriumkalender. Zo zijn er in totaal nu 11 tornooien en tellen de beste 8 resultaten mee voor het criteriumklassement.

Op 24 februari was het criterium van Brasschaat. Door de drukke schaakkrokusvakantie van de week voordien en de moeilijke bereikbaarheid waren er maar 4 schakers van onze club in Brasschaat. Aylin speelde in de -10 mee, deed haar uiterste best en scoorde 1,5 punt. We oefenden ook een nieuw trucje, misschien levert dat wel punten op in de toekomst. Paul wist 4/7 te scoren in de -12, zeker en vast OK, maar Paul kan nog beter. In de open reeks speelden Lasse en ikzelf mee. Lasse maakte een valse start met 0/2. Zelf had ik bijna een hele goede start, enkel was mijn klok in ronde 2 het niet akkoord. Lasse herstelde zijn start met verve en ik deelde hier en daar te veel cadeaus uit. In de laatste ronde moesten Lasse en ikzelf tegen elkaar spelen. De stelling was potremise en ik stond op het punt om dit voor te stellen, maar het laatste flauwe grapje overzag hij en zo kon ik alsnog het punt binnenhalen.

Vandaag, op 9 maart, vond het criterium van Hoboken plaats. Met een interclub de dag nadien was het aantal deelnemers redelijk beperkt, maar de prestaties van onze schakers waren zeer sterk. Diana speelt sinds dit jaar in de open reeks/-20 en werd vlot 2e met 5,5/7, ze werd tevens vlot de beste jeugdspeler van de reeks. Yumi en Lotus spelen bij de -14 en hadden beide een prima start. Lotus kon er een mooi vervolg aan breien en werd 1e met 6/7! Bij Yumi kwam het vervolg er niet helemaal en zo sloot ze af met de helft. Paul schaakte sterk en toonde alles wat hij kon om 5/7 te scoren in de -12. Dat zijn tegenstanders sterk waren bewijzen zijn scheidingspunten die bepaalden dat Paul 3e werd! Eden en Timur schaakten mee bij de -10. Timur begon zijn tornooi op het 1e bord en gaf dat nooit af, met 8/9 won hij zijn reeks. Eden begon met enkele remises hier en daar, maar na een verlies in r6 scoorde ze vervolgens 3 winstmatchen op rij om 3e te worden met 6,5/9. Heel sterk gedaan in Hoboken!

 

Categorie

Jeugd