Debutantentornooi Deinze

U kon al het verslag van William lezen over het Mariott Chess Championship.

Daarnaast was er nog het Vlaams Blitzkampioenschap te Brugge waar Diana, Pieter-Jan, Maxim en Timur het onveilig maakten. Diana en Pieter-Jan scoorden beide een stevige 7/13. Maxim eindigde op 6/11 en Timur op 5,5/11.

En nu over naar het grootste en belangrijkste tornooi van 3 maart, het debutantentornooi van Deinze! Met maar liefst 179 deelnemers zat de locatie goed vol en is het duidelijk dat het jeugdschaak in Oost-Vlaanderen en daarrond springlevend is. Van onze club waren er maar liefst 29 schakers die zich tijdig inschreven.

In stap 1 is dit wel heel spannend zo'n debutantentornooi want voor een deel van de schakertjes was dit hun allereerste tornooi. Voor Nora, Wannes, Victor, Miro, Gaston, Andrei, Rosa en Marie was dit hun allereerste tornooi. Als schaaktrainers konden we enkel trots zijn op wat ze al allemaal konden tonen in hun eerste tornooi-ervaring na 6 maanden schaakles.
Subih verraste door in ronde 4 eerst heel wat achter te staan maar dan alsnog te winnen en met 4/4 in de A-finale te mogen meespelen. Maar ook Victor die nog maar 5 jaar was wist al een stevige 3/4 neer te zetten in de voorronde. Voor sommigen kwamen de resultaten er net niet bij maar werden sterke partijtjes opgebouwd die dan soms helaas verloren gingen door het vallen van de vlag. 
In de finales wisten Nora, Rayyan, Sahir en Wannes het goud binnen te halen. Zilver was er voor Ruben en Miro. Brons was er voor Wout, Ella, Elle, Marie, Rosa, Victor, Gaston en Andrei. De grote bronzen medaille die in de hoogste finale van stap 1 werd uitgereikt was voor Subih!

In stap 2 en 2+ kennen de schakers het tornooigebeuren wel al wat. Veerle hield de schakers van stap 2 goed in de gaten om te weten wat ze al kunnen en waar nog op kan gewerkt worden. Hier was er goud voor Wannes, Yano, Helena en Lowie. Zilver was er voor Leon. Brons was er voor Aylin en Sam.

Bij stap 3 en 3+ zijn alle kinderen de tornooien al gewend, ze zijn ook al veel groter en zelfstandiger. Eden en Lars scoorden in de voorrondes sterk 3/4. Mocht er nog wat meer tijd geweest zijn had Eden wel nog meer willen scoren. Goud in de finales was er voor Eden, Noah, Armin, Victor en Jenco. Lowie en Lars haalden de bronzen medaille.

Wil je ook graag eens een debutantentornooi spelen? Schrijf je dan vliegensvlug in voor het tornooi op 30 maart te Evergem of dat van 27 april te Lokeren. Dit laatste tornooi wordt door onze eigen club georganiseerd, onze eigen schakers kunnen dan gratis deelnemen.
Alle info over debutantentornooien in Oost-Vlaanderen.

Foto's van het debutantentornooi te Deinze

 

Categorie

Jeugd