Start Clubkampioenschap 2023-2024

Na een zomer spelen in Restaurant Vos, ging dinsdag 26 september het nieuwe club kampioenschap van start in "Den blauwen hof". (Oud-Strijderslaan 1 te Lokeren)

Zoals de vorige jaren start het clubkampioenschap met een voorronde van september tot december waaraan alle leden kunnen deelnemen zoveel als zij willen. Om na nieuwjaar dan met de gesloten reeksen van start te gaan. De indeling van de gesloten reeksen wordt bepaalt door de eindstand van de voorrondes. Dus ook al spelen we voor het plezier, partijen kunnen winnen is nog steeds belangrijk.

Voor de voorrondes worden de paringen de avond zelf gemaakt volgens het Zwitsers systeem om 20u00. Je weet dus nooit tegen wie je zal spelen die avond, of met welk kleur. In tegenstelling tot de gesloten reeksen waar de partij soms al in de voorbereiding kan beginnen :-)

We zijn de eerste avond meteen goed gestart. Een goede opkomst zorgde dat er meer dan 10 partijen gespeeld werden. Er waren ook meer dan 5 nieuwe leden aanwezig wat altijd voor een frisse wind zorgt. Ferry kwam wat te laat binnen gewaaid, de paringen waren reeds gemaakt. Maar dat belette hem niet om barman William even en passant uit te leggen.

sf2

Mijn partij tegen Veerle was de eerste die eindigde. De opening van Veerle verliep niet optimaal waardoor haar koning nog in het midden stond toen ik het centrum opende. Het zag er erg gevaarlijk uit, al vind stockfish me wat te optimistisch. Maar toen Veerle mijn paardje met het verkeerde stuk sloeg was er geen houden meer aan.

g-v
Guido - Veerle

Naast mij zag ik Jeroen een Dame binnen rijven. Andre had er wel wat materiaal voor gekregen en heeft nog heel wat weerwerk geboden. Maar de uiteindelijke uitslag stond nooit in twijfel.

j
Jeroen - Andre

De laatste partij van de avond was een heuse thriller. Akos met wit drukte Wouter zwaar in de verdediging. Maar toen Akos echter niet door Wouter zijn taaie verdediging geraakt ging hij met zijn dame op pionnen jacht aan de damevleugel. Helaas verstoorde dit de communicatie van zijn dame met zijn koningstelling en zwart had plots serieuze dreigingen. Na Lc1 kwam het sterke e3. Waarop Akos zich verder in de penarie bracht met Kg1. Wouter  greep meteen zijn kans en zijn mat in 6 viel niet meer te stoppen.

aw
Akos - Wouter

Het nieuwe club jaar is alvast goed van start gegaan.

Categorie

CK