Traantjes bij ploeg 1

Afgelopen zondag nam onze eerste ploeg het op tegen de sympathieke deugnieten van Opwijk. Een ploeg vol met schuivers, aangezien ze al 3 ronden op rij 4-4 hadden gespeeld. We hadden ons dan ook mentaal voorbereid dat er op elk bord na 5 zetten een remise-aanbod ging komen. Dit gebeurde niet, ze wouden immers revanche nemen na hun vernedering vorig jaar.

Over schuivers gesproken, begon de match al raar: Roel was op tijd! Al zorgde dat voor totale verwarring bij de ploeg, want na 15 minuten gaf Ward een stuk weg tegen mijn goede vriend en huisgenoot Yordi De Block. En hoewel Yordi met een stuk voor alles behalve een zekerheid is, gaf Ward enkele zetten later (terecht) op. Meteen 0-1 achter op een bord waar ik vooraf op het omgekeerde resultaat had gehoopt.

Ondertussen kwamen Robbert en ik minder uit de opening. Bij Lennart, Joris en Parcival bleef het gelijk. Tyani maakte zich op voor een koningsaanval, terwijl Roel me een mooi voordeeltje leek te hebben.

Na 2 uur spelen viel een volgend verdict, in ons voordeel dan nog wel. Parcivals tegenstander moest na een mooie combinatie van ons 2e bord kiezen voor materiaal achter of een slechte stelling. Het werd uiteindelijk een mix van de 2 en zo stond het 1-1. Mooie winst, en dan volgen er hopelijk meer...

Niet bij El Capitán alleszins. Een mindere opening zorgde voor een passievere stelling en een onveilige koning. Zijn tegenstander, nog zo een De Block, bleef rustig opbouwen om met een mooie genadeklap de strijd te beslissen. Zo eindigt Robbert zijn ongeslagen seizoen.

Op bord 1 had Roel een schijnbaar aangenaam voordeel, maar nam toch de remise aan. In mijn ogen had hij zeker kunnen doorspelen, maar ik snap ook dat de klok niet in zijn voordeel was.

Zoals ik eerder al zei ging Tyani mat zetten. Haar stukken waren daar goed naar op weg, maar misten toch wat samenspel. Haar tegenstander, die trouwens steeds leuke verslagen schrijft voor Opwijk, verdedigde goed. Ik heb niet gezien wat er misliep, maar diezelfde tegenstander zei achteraf dat er een stukoffer van Tyani kwam wat uiteindelijk niet bleek te werken. Het is trouwens ook haar eerste verlies van het seizoen.

Met nog 3 partijen te gaan en evenveel punten nodig voor matchwinst zag het er moeilijk uit. Joris had een gelijke stelling, maar gezien de matchsituatie bleef hij door pushen en kreeg het deksel op de neus. Hetzelfde gebeurde bij Lennart, die in een gelijke stelling te veel tegenspel gaf om zelf iets te proberen. Hij kwam in een ongelijk lopereindspel waarin zijn tegenstander won.

Dan bleef enkel nog mijn bord over, ik moest de hele partij achtervolgen. Net toen ik weer terugkwam, speelde ik wat onhandige zetten en moest ik een zeer onaangenaam (en wellicht verliezend) eindspel verdedigen. Ik vocht nog lang maar moest ook het hoofd buigen.

Een pijnlijke 1,5-6,5. Daardoor zijn onze titelkansen na 7 mooie maanden zo goed als weg. Concurrent Borgerhout lijkt op weg naar de titel, maar tweede plek Opwijk heeft alles nog in eigen hand. Jammer dat we een spannende promotiestrijd weggooien, maar we kunnen wel nog spelen voor een mooie podiumplaats.

Onderaan het klassement is het voorbij voor Pantin, en ook TSM lijkt te degraderen.

Uitslagen en standen: https://interclub.web.app/division/2/B

Je kapoen

William

Categorie

IC